Till sidans huvudinnehåll
Visionsbild med flygvy över hur husen skulle kunna se ut på Smålandsgatan.
En illustration av hur området skulle kunna se ut enligt förslaget. Det är de ljus byggnaderna som är nya i detaljplaneförslaget.

Tyck till om detaljplanen för Smålandsgatan

Publicerad 22 januari 2021

Nu är detaljplanen för Smålandsgatan ute på samråd. Du är välkommen till ett samrådsmöte där du får reda på mer om planen och kan ställa dina frågor.

Detaljplanen för Smålandsgatan har ett spännande innehåll. Här finns polisens och Rättscentrums ut- och tillbyggnad men också studentbostäder, kontor och en vilja att göra området mer öppet och stadslikt.

Nu är detaljplanen ute på samråd och du har möjlighet att lämna tankar och synpunkter om planen. Ett bra tillfälle att höra mer om den är vid samrådsmötet måndagen den 25 januari.

För att genomföra samrådsmötet på ett tryggt och smittsäkert sätt så kommer de att ske digitalt. Du lyssnar på projektledarna för detaljplanen men kommer också få möjlighet att höra hur trafikkontoret och Västtrafik arbetar med den framtida spårsträckningen. För dig som deltar under mötet finns möjlighet att ställa frågor i möteschatten.

  • Samrådsmöte för detaljplan för Smålandsgatan
    25 januari, klockan 17.30

Sitter du vid en dator kan du ansluta till mötet via en webbläsare, där det  också möjligt att delta anonymt. Vill du delta i mötet från din mobiltelefon eller surfplatta, så behöver du ladda ner en kostnadsfri app inför mötet. Anslut gärna till mötet med några minuters  marginal eftersom det kan ta lite tid att logga in.

För den som inte är bekväm med att delta i ett digitalt möte så kommer det att finnas telefontider då du har chansen att prata med en handläggare, delge dina tankar och ställa dina frågor om detaljplanen.

Vill du läsa mer om detaljplanen för Smålandsgatan?  Det finns mycket information på plan- och byggprojekt på webben. Här kan du också se olika sätt att lämna synpunkter och vilka telefontider som gäller för att prata med handläggarna.

Välkommen med dina synpunkter!

${loading}