Till sidans huvudinnehåll

Opalparken – en grön park med både leklust och funktion

Publicerad 30 augusti 2022

Opalparken kommer att bli en park med många funktioner. Förutom att det blir en grön park med massor av ovanliga träd, lekplats, picknikplats och en stor scen, så kommer parken också utformas för att kunna ta hand om och fördröja vatten vid extrema regn.

I den södra delen som ligger närmast Opaltorget kommer det finnas ytor för större evenemang och spontana uppträdanden. Här blir det en scen med sittgradänger som kan fungera som en läktare eller bara en skön plats att hänga och umgås på. Det är denna nedsänkta yta med scen som också ska kunna samla stora mängder vatten vid extrema regn.

Den nya Opalparken kommer att bli cirka 12 000 kvadratmeter stor och ska byggas norr om Opaltorget. Under hösten 2022 börjar parken byggas och den kommer stå klar i slutet av 2023.

Scen med sittgradänger. Visualisering: Tengbom.

Ytor för att umgås

På gräsytorna kommer det finnas platser för picknick och lek. I mitten av parken skapas en större grusyta med sittplatser och ytor för till exempel boulespel.

En stor lekplats kommer anläggas i norra delen av parken. Här blir det bland annat klätternät, gungor, rutschkana, studsmatta och lekhus.

Parken har utformats efter de önskemål som kom fram i dialog med boende i Tynnered under 2018 och 2019.

Grusplan för exempelvis boulespel. Visualisering: Tengbom.

Lekplats för alla väder. Visualisering: Tengbom.

${loading}