Till sidans huvudinnehåll

Det råder eldningsförbud

Senast uppdaterad: 1 juni 2023 klockan 15:16

Göteborgs Stad har infört eldningsförbud för all eldning och grillning i skog och markområden som ligger så nära skog att elden lätt kan spridas dit. Eldningsförbudet gäller från 1 juni klockan 15.00 och tills vidare.

Förbjudet att elda i skog och mark inom kommunen
Gula och orange illustrationer av bland annat byggnaden Läppstiftet, en liten lastbil med en typ luftballong fäst baktill och en marin kolonilott.
Illustration: Rocío Soto

Se, hör, gör och upplev med Prototyp Göteborg - Staden som utställning!

Publicerad 6 april 2023

Sommarens firande av Göteborgs 400-årsjubileum närmar sig. I Prototyp Göteborgs senaste nyhetsbrev kan du bland annat läsa om våra första programpunkter och att den marina kolonilotten Flytevi fått Kaprifolpriset.

I sommar blir hela staden en utställningsarena för hållbar stadsutveckling, som en del av att Göteborg firar 400 år. Nu har Prototyp Göteborg släppt sina första programpunkter och vad du kommer kunna se, höra och göra kommer vi uppdatera Jubileumskalendariet med allt eftersom sommaren närmar sig. .

Först ut är två inledande forum som tjuvstartar sommarens program redan den 1 — 2 juni i Frihamnen. Forumen har fokus på hållbar stadsutveckling och kommer vara fyllda av samtal och föreläsningar med bland andra Doina Petrescu och Nicholas Duxbury Ransome. Läs mer om forumen och anmäl dig i senaste nyhetsbrevet.

Passa också på att läsa om varför den marina kolonilotten Flytevi belönats med Kaprifolpriset som delas ut av Naturskyddsföreningen i Göteborg, till en person eller organisation som gjort något bra för miljön under året.

Detta är en del av det du kan läsa om i vårt senaste nyhetsbrev.

${loading}