Till sidans huvudinnehåll
Slottsskogens ishall öppnar för föreningar i januari 2024. Junior VM i ishockey startar 26 december.

Nu står Slottsskogens ishall klar

Publicerad 22 december 2023

Nu står äntligen den efterlängtade ishallen i Slottsskogen klar. Ishallen ska vara en mötesplats för föreningslivet och är främst anpassad för breddidrotten.

På uppdrag av idrotts- och föreningsförvaltningen har Higab uppfört Slottsskogens ishall som ersätter Slottskogssrinken. Ishallen är anpassad främst för konståkning, teamåkning, ishockey och parasporter på is.

Öppnar med Junior VM i ishockey

-Vi öppnar ishallen med ett Junior VM i ishockey som startar den 26 december. Därefter planerar vi att öppna för föreningsträning. Det är en ny ishall som precis slutbesiktigats och vår personal jobbar för fullt för att få allt klart till JVM. Men det är fantastiskt roligt att vi får möjligheten att anordna ett JVM och att här snart är fullt av skridskoåkande barn och ungdomar, säger Per Tedenrud, enhetschef Centrum på idrotts- och föreningsförvaltningen.

I den nya ishallen finns omklädningsrum och förråd i samma byggnad, viket inte fanns i Slottsskogsrinken. Här finns även kafé och en läktare som rymmer cirka 400 åskådare. Det möjliggör för föreningarna att anordna tävlingar och andra publika evenemang.

Anläggningen har byggts på samma plats som Slottsskogsrinken.

Läs mer om Slottsskogens ishall

${loading}