Till sidans huvudinnehåll
Tre flytande bassänger i ett hamnområde. På land omkring badet finns en park och en lekplats.
Just nu är sötvattenbassängen öppen för bad i Jubileumsparken.

Fortsatt arbete på saltvattenbassängerna i Jubileumsparken

Publicerad 11 juli 2023

I Jubileumsparkens hamnbad är sötvattenbassängen öppen för bad men saltvattenbassängerna är fortsatt stängda på grund av kompletterande arbeten.

Strax efter jubileumsfestivalen stängdes saltvattenbassängerna i Jubileumsparkens hamnbad på grund av inläckage av sötvatten. Sedan dess har projektledningen, tillsammans med entreprenörerna, arbetat med felsökning och åtgärder för att säkerställa att bassängerna fungerar som avsett.

Tid för intrimning

Hamnbadet är en unik konstruktion. Då arbete pågick fram till öppningsdagen så har det inte funnits utrymme för någon inkörningsperiod.

– Därför har vi noga följt hur anläggningen fungerar. Förutom den tätning vi gjort under de senaste veckorna ser vi nu att ytterligare tid behövs för att trimma in pumpar och vattenflöden i saltvattenbassängerna, säger Jakob Andreasson, avdelningschef vid exploateringsförvaltningen.

Oklart öppningsdatum för saltvattenbassängerna

Hur länge saltvattenbassängerna kommer att vara stängda är svårt att ange i dagsläget men sannolikt fram till i början/mitten av augusti berättar Jakob Andreasson:

– Det är tråkigt att behöva ge det här beskedet. Det är inget vi hade planerat för men vi vill vara helt trygga med att bassängerna fungerar som tänkt under lång tid innan vi öppnar.

Sötvattenbassängen öppen – även för morgonbad

Förutom saltvattenbassängerna består hamnbadet av en sötvattenbassäng. Den är fortsatt öppen för bad och det finns duschar att svalka sig i på anläggningen.

Under vecka 28 och 29 är öppettiderna för bad i sötvattenbassängen utökade tisdag, torsdag och fredag mellan klockan 07.30 och 08.30 för morgonbad.

Samma veckor, måndag till och med fredag klockan 15.00 och 15.30, finns möjlighet att boka Jubileumsparkens badvärdar som ”badkompis” för barn vars vårdnadshavare inte är simkunniga.

Salta bad – året om

Från det att saltvattenbassängerna öppnar kommer möjligheten till salta bad att finnas året om i simbassängen.

När byggnationen av ny bastu är klar under början av nästa år kommer bad också kunna kombineras med bastu. Den nya bastun ska stå på samma plats och ha samma utseende som den nuvarande prototypen.

${loading}