Till sidans huvudinnehåll

Kvibergs Parks is- och sporthall invigs med prova-på aktiviteter och allmänhetens åkning

Publicerad 26 oktober 2023

Kvibergs Parks is- och sporthall invigs torsdag 2 november. Det blir prova-på aktiviteter, ansiktsmålning, minimässa och allmänhetens åkning. ”Det känns bra att vi tillsammans med föreningarna får inviga denna fina anläggning”, säger Therese Hivell, tf enhetschef Kvibergs Parks is- och sporthall på idrotts- och föreningsförvaltningen.

Anläggningen är 11 800 kvadratmeter och består av en ishall och två fullstora sporthallar som kan slås ihop till en stor sporthall vid evenemang. Här finns också kafé, mötesrum och föreningskanslier.

– Den stora sporthallen kan delas upp i tre sektioner med hjälp av skiljeväggar så att ytan kan nyttjas mer effektivt. Det finns även teleskopläktare som gör att vi kan ta in upp till 2500 åskådare vid kulturevenemang, säger Therese Hivell.

Det är flera föreningar som har kanslier i anläggningen, bland annat Göteborgs ishockeyklubb (GIK), Kvibergs HK och Utbynäs SK innebandy.

Kvibergs Parks ishall är en träningshall och har plats för upp till 300 åskådare. Ishallen i Kvibergs Park ersätter Isdala ishall som håller på att rivas för att ge plats åt en simhall.

Välkommet tillskott

Det är ont om både isytor och sporthallar i Göteborg och anläggningen är därför ett välkommet tillskott.

– En del av föreningsträningen flyttar från Kvibergs Parks ishall när Slottsskogens ishall öppnar vid årsskiftet och då kan vi öppna upp för allmänhetens åkning här i Kvibergs Parks ishall, säger Therese Hivell.

Invigning torsdag 2 november

På torsdag 2 november invigs Kvibergs Parks is- och sporthall. Invigningen börjar klockan 15 men anläggningen öppnar för besökare redan klockan 14.30. Det blir invigningsceremoni, prova-på aktiviteter, allmänhetens åkning, ansiktsmålning och minimässa där föreningarna visar upp sina verksamheter. Ta med egna skridskor om du vill åka, det finns tyvärr inte skridskor att låna på plats.

 

FAKTA | Program för invigningen 2 november

Kl 14.30 Kvibergs Parks is-och sporthall öppnar för besökare

Kl 15.00 Invigningsceremoni med invigningstalare Bettan Andersson, ordföranden i idrotts- och föreningsnämnden och Johan Sävhage, förvaltningsdirektör på idrotts- och föreningsförvaltningen.

Kl 15.15 Aktiviteterna presenteras av föreningar i anläggningen tillsammans med fältgruppen Östra Göteborg.

Kl 15.20 Prova-på aktiviteter:Innebandy i B-hallen och ”Hand the ball” med mjuk boll i A-hallen

Kl 15.20 Smålagsspel ishockey och allmänhetens åkning i ishallen.

Kl 15.15 Ansiktsmålning på övre plan.

Kl 15.15 Minimässa och ansiktsmålning på övre plan.  

Kl 16.45 Invigningen avslutas.

Alla aktiviteter är gratis. 

Kafét är öppet klockan 14.30-18.00. 

OBS! Ta med egna skridskor, det finns tyvärr inte skridskor att låna. Fritidsbanken på Frölunda Torg lånar ut skridskor gratis. På Göteborg, Frölunda Torg - Fritidsbanken kan du få en uppskattning av hur många skridskor som finns tillgängliga och i vilken storlek. 

Adress: Kvibergs Port 6, 415 27 Göteborg.

Närmaste hållplatser: Kvibergsskolan (buss) och Kviberg (spårvagn). Se Västtrafiks reseplanerare för restider.

${loading}