Till sidans huvudinnehåll
Man i blåvitrandig baddräkt gör
Presentatör Stefan Odelberg avslutade invigningsceremonin med att göra ”bomben” iförd blåvitrandig baddräkt.

Folkfest och kunglig glans när Jubileumsparken och hamnbadet invigdes 4 juni

Publicerad 5 juni 2023

Ett folkhav av glada göteborgare och besökare fanns på plats i Frihamnen vid den officiella invigningen av Jubileumsparken och hamnbadet den 4 juni.

Den 2 juni öppnade Jubileumsparken och det nya hamnbadet med söta och salta bad i älven. Under hela jubileumsfestivalen erbjöds en rad aktiviteter på land såväl som i, och på vattnet.

Den 4 juni klockan 15.00–15.15 hölls den officiella invigningen. Invigningstalade gjorde kommunfullmäktiges ordförande Aslan Akbas, i närvaro bland annat av H.M Konungen och H.M Drottningen.

Presentatör var Stefan Odelberg som avslutade invigningsceremonin med att trolla fram en randig baddräkt under kostymen och bli den sjätte personen efter konstimmarna i Göteborg Sim att ta ett premiärdopp i sötvattenbassängen.


Att det är Göteborgs trettonde stadspark som invigs, en plats planerad och byggd tillsammans med göteborgarna, var en av punkterna i kommunfullmäktiges ordförande Aslan Akbas invigningstal.


Kungen, som firar 50 år på tronen, och Drottningen närvarade tillsammans med landshövdingeparet och stadsträdgårdsmästare Johan Rehngren vid den officiella invigningen av parken och badet.


Förutom ett strålande solsken så förgyllde Göteborgssymfonikerna med en specialskriven jubileumsfanfar.


Göteborg Sim framförde en konstsimuppvisning i sötvattenbassängen framför Kungaparet.


Brandbåten ”Göte” underhöll med spektakulärt vattenspel flankerad av Jubileumsparkens accessjollar.


Med anledning av Kungens 50-årsjubileum på tronen förärades han en cirka 50 år gammal ek i Jubileumsparken. Eken har tidigare stått framför Casino Cosmopol och är ett av cirka 50 träd som har flyttats till parken för att bevaras med anledning av bygget av Västlänken.

${loading}