Till sidans huvudinnehåll

Det råder eldningsförbud

Senast uppdaterad: 1 juni 2023 klockan 15:16

Göteborgs Stad har infört eldningsförbud för all eldning och grillning i skog och markområden som ligger så nära skog att elden lätt kan spridas dit. Eldningsförbudet gäller från 1 juni klockan 15.00 och tills vidare.

Förbjudet att elda i skog och mark inom kommunen
En grå byggnad med stora glaspartier och en röd rutschkana som slingrar på utsidan.
Visionsbild från Liljewall arkitekter. Observera att det inte är helt klart än exakt hur rutschkanan kommer att se ut.

Frölundabadet byggs ut med ny undervisningsbassäng

Publicerad 30 mars 2023

Med start i juni stänger Frölundabadet för att under två år genomgå en grundlig renovering och ombyggnad. Nu är det klart att badet också byggs ut med en ny undervisningsbassäng.

Den 6 juni stänger badet för allmänheten. Inför den kommande renoveringen undersöktes möjligheten att bygga ut simhallen, och nu är det alltså klart att badet får en ny del med en undervisningsbassäng på 128 kvadratmeter. Bassängen kommer att ha höj- och sänkbar botten, vilket gör att den får många användningsområden och att badhuset blir mer tillgängligt för badgästerna.

– En till bassäng, en så kallad multibassäng, med höj- och sänkbar botten är ett mycket välkommet och viktigt tillskott till vår simhall, som kommer ge oss chans att erbjuda än mer möjligheter till simundervisning samt vatten- och rehabträning, säger enhetschef Linda Borg.

Renoveras för framtiden

Frölundabadet är gammalt och i stort behov av en renovering. För att anläggningen ska kunna fungera i många år framöver ska den totalrenoveras. Det handlar om ett stort arbete där alla befintliga utrymmen ska göras om. Bland annat kommer anläggningen att bli mer tillgänglig och få bättre och mer flexibla omklädnings- och duschmöjligheter. Anläggningen får också nya ytskikt och fasadpartier samt ett nytt reningsverk.

I juni påbörjas rivningen av inredningen i badhuset, och om allt går enligt planerna ska om- och nybyggnaden vara klar i slutet av 2025.

– Den nya bassängen kommer att kunna byggas samtidigt som vi renoverar. Därför räknar vi med att vi kommer att kunna hålla tidplanen så att simhallen kan öppna igen i slutet av 2025, säger Tony Ingelberg, huvudprojektledare på stadsfastighetsförvaltningen, som ansvarar för renovering och ombyggnad.

Detta ska göras på Frölundabadet

  • Hela badhuset får nya ytskikt.
  • Omklädningsrummen ska bli fler och anpassas till dagens tillgänglighetskrav.
  • Installationer som till exempel vattenrening byts ut och uppdateras.
  • En utbyggnad med vattenrutschkana på byggnadens utsida.
  • En ny utbyggnad med bland annat undervisningsbassängen och kontor för personalen.
  • Totalt byggs badhuset ut med cirka 400 kvadratmeter på badhusets baksida.

Läs mer om Frölundabadets verksamhet på deras webbplats.

${loading}