Till sidans huvudinnehåll
I en flygbild över göteborg med Ullevi i ena kanten och Svenska mässans höga torn i den andra finns vitaktiga byggnader, som liknar klossar, inritade. De är högre mot skånegatan och lägre mot ån.
I samrådsförslaget till planprogram är det volymer i den här storleken som föreslås. Det är alltså inte tänkt att området ska se ut som på bilden utan det ger en indikation på storleken på byggnaderna.

Klart för samråd för program för evenemangsområdet

Publicerad 18 juni 2024

Nu går planprogrammet för en del av evenemangsområdet på samråd. Från och med den 26 juni kan du ta del av förslaget och lämna dina synpunkter.

I dag, den 18 juni 2024, har stadsbyggnadsnämnden fattat beslut om att skicka planprogrammet för en del av evenemangsområdet på samråd. Det innebär att du från och med den 26 juni kan lämna dina synpunkter på förslaget.

Ett planprogram beskriver den övergripande inriktningen på utvecklingen av ett område än en detaljplan.

Det här förslaget innehåller flera arenor, bland annat ett nytt centralbad och ersättning för både Scandinavium och Lisebergshallen. Men det finns också verksamheter, kontor, bostäder och en skola eller förskola. Här finns också idéer för att skapa en stadsdel som är fylld av liv även till vardags. Det är tänkt att bli verklighet genom bland annat nya och förbättrade stråk i och till området, och en utveckling av mötesplatser som kan fungera både vid evenemang och på en vanlig tisdag.

Kvarteren planeras ha lokaler i bottenvåningarna för att skapa en aktiv och levande stadsmiljö. Tanken är att också gator, torg och andra mötesplatser ska utformas så att de passar så väl vardagsliv och stora evenemang. Enligt förslaget så ska området mer än idag vara en del av innerstaden, med ett blandat innehåll även om det självklart fortfarande kommer att vara fokus på kultur- och sportevenemang och idrottande på olika nivåer.

Även de gröna värdena förväntas växa med planprogramsförslaget. Burgårdsparken ska utvecklas och det planeras för en ny stadsdelslekplats. En ny gång- och cykelbro planeras tillsammans med en utveckling av å-stråket längs med Mölndalsån.

Samrådstiden pågår mellan den 26 juni och 3 september och då har du möjlighet att lämna dina synpunkter. Den 22 augusti hålls ett möte i öppet hus-form på Stadsbiblioteket. Då har du  möjlighet att ställa dina frågor till dem som arbetar med planen. Från och med den 26 juni kan du också se förslaget till planprogram på stadsbiblioteket. Förslaget finns också på goteborg.se/planochbyggprojekt från och med samma datum. På webbplatsen hittar du också möjligheten att lämna dina synpunkter digitalt.

${loading}