Till sidans huvudinnehåll

Göteborg ska vara en stad för alla

Publicerad 14 maj 2024

Göteborgs stad deltar aktivt i West Pride och arbetar för mänskliga rättigheter årets alla dagar.

West Pride är en ideell förening som varje år arrangerar en kulturfestival som lyfter normkritik och hbtqi-personers livssituation genom konst och kultur. 2024 års upplaga pågår mellan den 10 och 16 juni. I år inleds festivalen med Pre-Pride mellan den 13 maj och 9 juni.

Göteborgs Stad medverkar i West Pride på flera sätt. Regnbågsflaggorna kommer att finnas överallt i staden. Från flaggning på paradstängerna på Gustaf Adolfs torg, till kommunala byggnader, receptioner och väntrum. Aktiviteter arrangeras i bibliotek, kulturhus och andra verksamheter.

Se alla aktiviteter som Göteborgs Stad arrangerar.

Staden finns också representerad på Kungstorget i Pride Park, där olika kommunala verksamheter kan svara på frågor och ta emot synpunkter i Göteborgs Stads tält.

Läs mer om vad som händer i Göteborg Stads tält i Pride Park.

Den 15 juni kommer olika verksamheter från Göteborgs Stad att delta samlat i Pride Parade bakom banderollen med budskapet Göteborg – en stad för alla.

Göteborgs Stad har tillsammans med övrig offentlig sektor ett ansvar för att allas mänskliga rättigheter blir verklighet. Stadens arbete i förskolor, skolor, idrottshallar, fritidsverksamheter och andra kommunala verksamheter handlar ytterst om att tillgodose de mänskliga rättigheterna. Dessa ser olika ut, men rätten att leva ett fullgott liv är grundläggande.

Under West Pride har Göteborgs Stads medarbetare och chefer möjlighet att under arbetstid delta i festivalen och en rad aktiviteter såsom seminarier och workshops för att höja kompetensen om mänskliga rättigheter. Syftet är att skapa ett hållbart, inkluderande och öppet Göteborg.

${loading}