Till sidans huvudinnehåll
En vimpel med logotypen för Göteborgs jubileumsfirande hänger på ett rep. I bakgrunden syns publik sitta på en läktare med träbänkar.

En sista hälsning från Prototyp Göteborg

Publicerad 28 september 2023

Det har varit en sommar full med tillfällen för dig att delta i samtal och aktiviteter kring hur vi ställer om och bygger en hållbar stad. Nu är det däremot Prototyp Göteborgs sista nyhetsbrev du läser, då jubileumssatsningen avslutas.

Vi har firat Göteborg 400 år hela sommaren och nu är det dags att avsluta jubileumssatsningen Prototyp Göteborg – staden som utställning. Vad som händer med projektet nu kan du läsa om i ett sista nyhetsbrev.

I nyhetsbrevet kan du också se höjdpunkter från hela sommarens jubileumsfirande, med särskilt fokus på den stora finalhelgen. Undrar du till exempel vad som egentligen hände i den där vindparken i Frihamnen? Eller hur det såg ut när Prototyp Göteborg besökte Nordstan? Det är ett par av de höjdpunkter som du kan läsa om.

Du kan också läsa om hur det gick när Prototyp Göteborg gav sig ut på turné till stadsdelar utanför centrala stan. Det och mer därtill kan du läsa om i Prototyp Göteborgs allra sista nyhetsbrev.

Vad är Prototyp Göteborg?

Prototyp Göteborg – staden som utställning har varit en del av Göteborgs 400-årsjubileum under sommaren 2023. Det var en jubileumssatsning som drevs av stadsmiljöförvaltningen, Göteborg & Co och stadsbyggnadsförvaltningen i bred samverkan med Göteborgs Stads övriga förvaltningen och bolag, stadsutvecklingsbranschen, akademin, ideella föreningar och allmänheten.

Prototyp Göteborg har lyft fram flera pågående projekt i olika skalor, med blicken riktad mot lösningar och utmaningar i omställningen; stadens jubileumssatsningar, storskaliga byggnationer, konstverk, studentarbeten, forskningsprojekt och initiativ från allmänheten. I utställningen lades särskilt fokus på prototypens, det platsspecifika och samskapandets och det humanistiska perspektivets roll i den pågående transformationen.

${loading}