Till sidans huvudinnehåll

Det råder eldningsförbud

Senast uppdaterad: 1 juni 2023 klockan 15:16

Göteborgs Stad har infört eldningsförbud för all eldning och grillning i skog och markområden som ligger så nära skog att elden lätt kan spridas dit. Eldningsförbudet gäller från 1 juni klockan 15.00 och tills vidare.

Förbjudet att elda i skog och mark inom kommunen

Gå en virtuell rundtur på den fossilfria förskolan Hoppet

Publicerad 29 mars 2022

Nu öppnar en virtuell guide till det innovativa fossilfria byggprojektet kallat Hoppet. Guiden ska sprida bygglösningarna även utanför Sveriges gränser.

Byggandet av förskolan på Backa kyrkogata 11, även kallad Hoppet, avslutades i december 2021. Byggprojektet har pressat gränserna för samtliga delar i bygget, i allt från materialval till transporter. Detta har resulterat i att klimatavtrycket beräknas vara 70 procent lägre jämfört med liknande byggprojekt.

Naturvårdsverket har ansvarat för att ta fram  den virtuella guidningen i sitt arbete med Smart City Sweden, en plattform som främjar svenska, hållbara lösningar internationellt.

– Nya lösningar och innovationer behövs i miljöarbetet för att Sverige, och världen, fortare ska få bättre miljö och klimat. Genom den virtuella guidningen sprider vi fördjupad kunskap även utanför Sveriges gränser, och utan att det kräver resor för studiebesök, förklarar Oskar Jonsson, projektledare och innovationsstödjare på Naturvårdsverket.

Se den virtuella guiden

Den virtuella guiden fungerar oavsett vilken plattform du använder och finns tillgänglig på engelska på Smart City Swedens webbplats. Här kan du se dig omkring inne i förskolan medan den byggdes. Du kan också läsa faktarutor och se informationsfilmer om olika aspekter av bygget. Tanken är att guiden så småningom även ska översättas till svenska.

Gå den virtuella turen

För mer information om Smart City Sweden och Hoppet, se Smart City Swedens webbplats. Språket på webbplatsen är engelska.

Internationell presentation av Hoppet

Läs mer om förskolan Backa kyrkogata 11, Hoppet


${loading}