Till sidans huvudinnehåll

Önska skola 2024

Publicerad 1 december 2023

Om du har ett barn som ska börja förskoleklass till hösten 2024 eller ett barn som ska byta skola till hösten 2024, kan du önska skola 15 januari-15 februari. Du som vårdnadshavare kan önska den skolan som du helst vill att ditt barn ska börja på.

Du som vårdnadshavare kommer att få information om önska skola skickat till ditt barns folkbokföringsadress under december månad.

Regler för skolplacering 

Inför skolplacering 2024 gör grundskoleförvaltningen en uppdatering av reglerna för skolplacering. Det nya reglerna gäller från och med 1 januari 2024. Här kan du läsa mer om vilken förändring vi gör och varför.

I övrigt gör vi inga förändringar. Det betyder att alla elever fortfarande har rätt till en skola nära hemmet, säger Pernilla Palm, enhetschef placeringsenheten.

Om du vill läsa mer om regler och urval hittar du det på goteborg.se/onskaskola. Där hittar du även e-tjänsten och all annan information du behöver om skolplacering 2024, till exempel vilka elever som kan önska skola.

— Vi vet att vi inte kan göra alla vårdnadshavare nöjda men vi kan ge dig som vårdnadshavare möjlighet att förstå varför ditt barn får en skolplacering och det är viktigt säger Pernilla Palm. 

Om du har frågor om skolplacering 

Telefon: 031-365 09 60 


${loading}