Till sidans huvudinnehåll

Sexorna på Styrsö har skrivit böcker

Publicerad 19 juli 2021

Det har blivit många olika historier på Styrsö när familjerna läst högt för varandra. Sexorna på Styrsöskolan har skrivit två böcker där historierna varierar stort.

— Beskrivningen av läraren som står och skriker i klassrummet – den läraren som alltid har kaffemuggen i handen och en t-tröja med roligt tryck, den är ju rolig och på prick, säger Olof Fastén och sneglar ner på t-tröjan med teckningen av en gubbe som spiller kaffe.

Tanken om att elevernas arbete skulle mynna ut i två böcker kom då de skulle arbeta med beskrivande och levandegörande texter.

— Några har haft svårt att skriva, andra har inte velat sluta skriva. Men det är tydligt att alla är stolta över vad de har gjort, berättar Linda Johansson.

De två har arbetat med var sin klass sexor. De berättar att arbetet har varit roligt och att det gett resultat på olika sätt. Bland annat kan resultaten som visar högre läsförståelse vara ett resultat av skrivarbetet.

— Dessutom har de förstått att de kan producera något som är bra även för andra än de själva, fortsätter Linda Johansson.

— Mycket av det vi gör i skolan glöms bort eller slängs direkt. Nu har de gjort något som de kan ta hem och visa upp, säger Olof Fastén.

Nu ska böckerna skickas till Kungliga Biblioteket för att bli kategoriserade och för att biblioteket ska ha ett exemplar i sina samlingar precis som alla andra saker som blir tryckta i Sverige. Och då kan böckerna komma in i stadens bibliotek.${loading}