Till sidans huvudinnehåll
Vattnet vid svarte mosse, med träd i bakgrunden.
Svarte mosse. Foto: Lo Birgersson.

Tre tips på naturområden att vandra i

Publicerad 8 september 2023

Vandringens dag infaller alltid den andra lördagen i september varje år, men det finns såklart mycket att upptäcka i naturen året runt. Här tipsar vi om tre av våra naturområden där du kan vandra på lite olika nivå.

Ruddalen

Ruddalen kanske mest är känt som en plats för idrott och motionsspår, men vågar man lämna de större markerade stigarna finns många mindre stigar där civilisationen känns avlägsen. Trots det behöver man inte oroa sig för att gå vilse, staden ligger alltid bara ett stenkast bort.

Svarte mosse

Tätortsnära naturområde med många olika naturtyper; hällmarker, våtmarker, skog och sjö. Här kan du hitta vandringar upp till 1,5 mil – och vidsträckt utsikt vid Store Vette. Om vandringen inte tagit allt för mycket på krafterna kan man även passa på att nyttja det nya utegymmet som ligger vid motionscentralen.

Bergsjön-Fjällbo

Vandring i dramatiskt bergslandskap. Den kortaste vägen mellan Bergsjön och Fjällbo ängar är inte mer än ett par kilometer, men väldigt brant. Vill man vandra längre, men lika brant, kan man följa den 5 kilometer långa naturstigen. Längs vägen finns flera platser med fantastisk utsikt.

Upptäck fler naturområden i Göteborg

I Göteborg finns det mer skog, grönområden och vatten än gator och bebyggelse. Naturen är mycket varierande och här finns något för alla. Kust, skog, berg eller sjö? Eller varför inte njuta av stadens unika dalgångar eller böljande åkerlandskap?

Hitta naturområden i Göteborg

${loading}