Till sidans huvudinnehåll
Martin Jordö, Klara Wettre och Karita Saapunki Björk

Kick off för medborgarbudget och invigning av Vårvindens fritidsgård

Publicerad 27 februari 2024

Onsdagen den 21 februari var det både invigning av Vårvindens fritidsgårds nyrenoverade lokaler och kick off för Bästa Biskops medborgarbudget. Dagen bjöd på uppträdanden med dans och musik samtidigt som möjligheten till förslagsinlämning för medborgarbudgeten öppnades upp.

Stämningen var på topp när socialförvaltningen Hisingen under festliga former invigde nyrenoverade Vårvindens fritidsgård och samtidigt drog igång Bästa Biskops medborgarbudget. Bland annat uppträdde Kpop-gruppen Coziee och Jemima, en ungdom från enheten Fritids musikverksamhet.


Filip Plan intog dansgolvet tillsammans med ungdomarna

Det var ett flöde av besökare hela eftermiddagen och flera passade på att trycka tygkassar tillsammans med invånarguiderna. På plats i fritidsgården fanns även fritidspersonal, representanter från olika verksamheter och politiker. Martin Jordö, vice ordförande för socialnämnden Hisingen höll invigningstalet.

  Det är fantastiskt att medborgarbudgeten är igång och att startskottet blev här på Vårvindens fritidsgård, en av de viktigaste platserna för ungdomar i Biskopsgården, säger Karita Saapunki Björk, avdelningschef stadsområde, välfärd och fritid.

Ny idrottshall i Vårvindens fritidsgård

Efter att ha varit stängt för renovering kunde Vårvindens fritidsgård äntligen öppna upp sina nya och fräscha lokaler för ungdomar. Nytt i fritidsgården är en idrottshall som kommer att erbjuda möjligheter till rörelseglädje; en viktig faktor för att främja psykisk hälsa bland unga.

Nu är vi inte bara en av Sveriges största fritidsgårdar utan numera även en av de finaste. Renoveringen kommer att främja gemenskapen för unga i Biskopsgården men även för hela Hisingen. Nu kan vi fortsätta att erbjuda våra unga medborgare en meningsfull fritid för en lång tid framöver, säger Filip Plan, enhetschef Fritid, socialförvaltningen Hisingen.


Fika serverades under eftermiddagen

Flera förslag kring medborgarbudgeten lämnades in

Under invigningen kunde invånare lämna förslag på hur Bästa Biskops medborgarbudget skulle användas. I potten finns 800 000 kr till sociala aktiviteter och hittills har det redan hunnit komma in 15 olika förslag.

Det övergripande målet med medborgarbudgeten är att skapa delaktighet, gemenskap och främja demokrati, säger Klara Wettre, projektledare för Bästa Biskops medborgarbudget. Biskopsgårdens invånare har så många idéer och det ska bli spännande att se vilka aktiviteter som kommer vinna i sommar, tillägger hon.

Förslagsinlämningen kommer pågå fram till den 24 mars. Därefter kommer invånarna att kunna rösta på de förslag på aktiviteter som har lämnats in. Aktiviteterna som får flest röster vinner och kommer arrangeras under sommaren och hösten 2024.


Ungdomar fick markera var de bodde på en karta

Om medborgarbudgeten

Mer information, och formulär för förslagsinlämning hittas på: medborgarbudget.socialhisingen.goteborg.se

Du kan även följa arbetet med medborgarbudgeten på Instagram: Basta_Biskop

${loading}