Till sidans huvudinnehåll
Färgglada sittmöbler på Stigbergstorget.
Färgglada sittmöbler på Stigbergstorget från förra året.

Sommar på Stigbergstorget och Allmänna vägen

Publicerad 19 april 2023

Sommargatan på Allmänna vägen och sommartorget på Stigbergstorget kommer tillbaka i år igen. Sommartorget och sommargatan finns från 28 april till 29 september.

Gatumiljön möbleras om och ger plats för uteserveringar, sittplatser och planteringar som gör att man vill stanna en stund. Satsningen sker i samverkan med BID Stigberget.

Sträckan som berörs på Allmänna vägen är mellan Stigbergstorget och Delawaregatan samt parkeringsytan på torget.

Förändringar på platsen

Den tillfälliga förändringen innebär att allmänna sittmöbler, grönska, uteserveringar och andra verksamheter får mer utrymme. Det görs också plats för fler cykelparkeringar på torgytan.

För att kunna åstadkomma detta kommer parkeringsplatser på torgytan och del av Allmänna vägen tas bort. Lastzon och två korttidsparkeringar kommer däremot att finnas kvar. Genomfartstrafik är fortfarande tillåten.

Testet kommer utvärderas när perioden är avslutad.

En av flera sommarplatser i Göteborg

Göteborg ska vara en livlig, grön och trygg stad. För att nå det målet förvandlas varje år ett antal platser runt om i staden till sommarplatser som blir små oaser värda att strosa till och där man kan sitta, vila och umgås. Vi kallar det för Ta plats. Upptäck fler sommarplatser.

Färgglada sittmöbler på Stigbergstorget.

${loading}