Till sidans huvudinnehåll
Drönarbild av studentlägenheter i brunt tegel i Sandarna

327 studentlägenheter inflyttningsklara i Sandarna

Publicerad 1 september 2022

Den 31 augusti invigdes 327 studentlägenheter i Sandarna.

Det är SGS Studentbostäders största nybyggnadsprojekt och ligger på Sven Brolids väg i Sandarna. Studentlägenheterna är fördelade på sex olika hus som är mellan sex och sju våningar höga. Det blir inte bara studenter i området utan här står nu även sex nya förskoleavdelningar redo och även ett storkök som kommer hyras av Göteborgs Stads lokalförvaltning.

Stort intresse

Det var ett stort intresse med många deltagare vid invigningsceremonin. En av deltagarna vid invigningen var Göteborgs stads fastighetsdirektör Martin Öbo.

– Det känns härligt att vara här idag och se det nya området som blir ett ordentligt tillskott på bostadsmarknaden. Det är ett viktigt projekt för alla de studenter som får en bostad men också för Göteborg som stad där vi möter upp bostadsbehoven för olika grupper från Göteborgs Stads sida, kommenterar Martin Öbo.

Gediget och miljövänligt

Husen med sina tegelfasader är byggda med gedigna och hållbara materialval. De är byggda vid ett berg och det har skapats uteplatser i en grönskande miljö samtidigt som det på andra sidan husen är en stadsmiljö med närhet till spårvägen. Uppvärmningen av husen sker med hjälp av värmepumpar och taken har försetts med solpaneler för att klara fastigheternas elbehov.


${loading}