Till sidans huvudinnehåll
Närbild på en beachflagga för Kulturskolan
Fotograf: Sofia Sabel

Massor av lovaktiviteter med Kulturskolan

Publicerad 27 maj 2024

Snart börjar sommarlovet och den långa, härliga sommaren. Vill du göra något kreativt, kul eller kanske prova något helt nytt under lovet? Nu har Kulturskolan fyllt på med massor av olika aktiviteter för barn och ungdomar.

Kulturskolan ordnar många olika aktiviteter under sommarlovet, med start 12 juni. Kanske vill du lära dig att spela gitarr, göra egna klistermärken, prova på teater eller testa att designa en tröja med tiedye? Vissa aktiviteter har drop in, till andra behöver du anmäla dig. Allt är gratis.

Du hittar alla sommarlovsaktiviteter på Kulturskolans hemsida.

Lär dig animera med stop motion 12-13 juni 

Barn och ungdomar i åldrarna 8-12 år är välkomna till Kulturskolan i Nordost för att lära sig att animera med stop motion. När man arbetar med stop motion tar man bilder eller filmer på figurer och låter dem byta ställning mellan varje tagning. När man är klar och har lagt ihop bilderna ser det ut som att figurerna rör sig.

Läs mer och anmäl dig här.

Olika aktiviteter på Grönsakstorget 12-14 juni 

Under första sommarlovsveckan hittar du Kulturskolan på Grönsakstorget. Här blir det bland annat lunchkonsert med klassiska och moderna låtar, samt livemusik med Ung klubb – Kulturskolans scen för Göteborgs nästa generation av musiker.

Läs mer: Ung klubb

Läs mer: Lunchkonsert

Prova på performance-teater i augusti 

Lite senare under sommaren, i augusti, kan du prova på performance-teater på Kulturskolan i Sydväst. Improvisera tillsammans med andra och använd dig av olika material och objekt. Varje deltagare får möjlighet att utforska sin egen fantasi och röst.

Läs mer och anmäl dig här.

${loading}