Till sidans huvudinnehåll

Elever skapar framtidens lekplatser

Publicerad 21 februari 2022

Just nu har du möjlighet att ta del av bidragen till tekniktävlingen ”Framtidens lekplats”. Elever på skolor i Göteborgs Stad har skapat flera av bidragen. Till och med 25 februari går det att se bidragen på flera platser i Göteborg. Det går även att titta på utställningen digitalt.

”Hur ser framtidens lekplats ut?”

Klasser från hela Sverige som går i årskurs 5 och 6 har deltagit i tekniktävlingen. I Göteborgs Stad har närmare 25 klasser tävlat från olika skolor.

-Tävlingen har anordnats i samverkan med Chalmers tekniska högskola och går ut på att elever ska blicka 100 år framåt i tiden och designa en lekplats. Frågan de skulle fokusera på var ”hur ser framtidens lekplats ut som stimulerar lek, umgänge, kreativitet, rörelse och glädje?”, säger Josefine Nero, verksamhetsutvecklare på enheten för digitalt lärande

Kvibergsskolan är en av skolorna som deltagit i tävlingen. Här kan du läsa mer.

Fysisk utställning öppen under vecka 8

-Det går att titta på utställningen till och med fredag 25 februari. Tävlingsbidragen finns på flera platser runtom i Göteborg - Majorna Bibliotek, Frölunda Kulturhus, Blå Stället samt Selma Lagerlöfs Center, berättar Josefine.

Digital utställning

Skolor i hela Sverige har deltagit i tävlingen. Totalt har nästan 130 bidrag kommit in. Du kan se alla bidragen i den digitala utställningen på Tekniska samfundets
webbplats.

Om tekniktävlingen Framtidens lekplats 2121

Här hittar du mer information om utställningen och tekniktävlingen:  Framtidens lekplats år 2121 | Chalmers


${loading}