Till sidans huvudinnehåll
Anna Ström tillsammans med Isac Larsson och Elsa Krysell

”När Kungen passerar ska vi ta i ordentligt”

Publicerad 22 maj 2023

Nu repar Kulturskolans blåsorkester Blown Away för fullt de sista veckorna innan det är dags för spelning. Den 4 juni spelar orkestern för ingen mindre än Kungen Carl Gustav när han hälsar på Göteborg under firandet av Göteborg 400 år.

Blåsorkestern Blown Away har funnits i över tio år och består för närvarande av tvärflöjt, klarinett, valthorn, trumpet, trombon, tuba.

Och så har vi piano och slagverk också, berättar Anna Ström som är musikalisk ledare för orkestern tillsammans med Michael Osbeck. 

Orkestern består av 16 barn och ungdomar i åldern 12 till 19 år och alla går på Kulturskolan på Hisingen.

Men alla barn i rätt åldersspann är välkomna till oss, oavsett i vilken del av staden de bor, säger Anna Ström.

Historisk konsert

Den 4 juni spelar Blown Away för Carl Gustav när Kungen gästar Göteborg under paraden som går från Götaplatsen till Gustav Adolfs Torg. Orkestern kommer att stå placerad i Bältespännarparken. 

Det kommer att bli jättekul och ungdomarna är verkligen taggade på den här historiska konserten. Just när Kungen kommer passera så får vi verkligen se till att ta i ordentligt, säger Anna Ström. 

Repertoaren kommer bestå av klassiska svenska sommarlåtar som Den blomstertid, Nu grönskar det och svenska nationalsången. Men det ges också plats för några låtar från melodifestivalen, bland annat Piccadilly Circus.  

Konserten börjar 11.15 och pågår i en halvtimme.

Vill du veta mer om Kulturskolans jubileumsprogram? 

Tänk dig en folkfest med stark göteborgsprägel, där det kommer att låta, smaka, dofta och dansas i fyra dagar. Precis så kommer det bli under jubileet när Göteborg firar 400 år. Kulturskolan deltar med workshops och program i Bältespännarparken och i Frihamnen. Här kan du läsa hela Kulturskolans spännande program.

${loading}