Till sidans huvudinnehåll

Det råder eldningsförbud

Senast uppdaterad: 1 juni 2023 klockan 15:16

Göteborgs Stad har infört eldningsförbud för all eldning och grillning i skog och markområden som ligger så nära skog att elden lätt kan spridas dit. Eldningsförbudet gäller från 1 juni klockan 15.00 och tills vidare.

Förbjudet att elda i skog och mark inom kommunen
Illustration som visar hur Prototyp Göteborgs gångstråk kommer gå över Frihamnen och centrala staden.
Illustration: Rocío Soto

Upplev hur Göteborg förändras och ställer om

Publicerad 10 maj 2023

Prototyp Göteborg bygger för fullt inför sommarens jubileumsfirande, bland annat vid Omställningslabbet på Frihamnen. Det är en del av vad du kan läsa om i Prototyp Göteborgs senaste nyhetsbrev.

I sommar blir hela staden en utställningsarena för hållbar stadsutveckling, som en del av att Göteborg firar 400 år. Nu är bygget i full gång för att den här utställningsarenan ska stå färdig vid jubileumsfirandets start den 2 juni. Bland annat bygget av en mötesplats under ett riktigt hållbart tak. Vad vi menar med det kan du läsa om i vårt senaste nyhetsbrev.

I nyhetsbrevet kan du även läsa om Teknikplattan, där du bland annat kan se, testa och få veta mer om de fordon, den teknik och de lösningar som hjälper till att driva och bygga framtidens hållbara stad.

Du kan också läsa om ett par av de samverkansaktörer som på olika sätt bidrar till genomförandet av Prototyp Göteborg. Eller varför inte ta en titt på vårt nya filmsläpp av ”Vad är Prototoyp Göteborg?”

Läs Prototyp Göteborgs senaste nyhetsbrev här.

${loading}