Till sidans huvudinnehåll
Anders Hall, projektledare Göteborgs Stad och Anders Carlsson, Derome. Foto: Elias Ljungberg

Förskolan Hoppet vann pris i Årets Bygge 2022

Publicerad 28 mars 2022

Förskolan på Backa kyrkogata, även kallad Hoppet, har blivit utsedd till Årets Bygge i kategorin Samhällsfastigheter av tidningen Byggindustrin.

Årets Bygge är samhällsbyggnadssektorns mest prestigefyllda pris som varje år delas ut av tidningen Byggindustrin. Priset går till ett enskilt byggprojekt som slutförts under föregående år och som hållit budget, haft hög arbetssäkerhet och skapat mervärde.

Lokalförvaltningen tog emot priset i Stockholm

18 projekt tävlade i sex olika kategorier om att bli Årets Bygge 2022. I kategorin Samhällsfastigheter blev Hoppet en av tre nominerade utifrån totalt 25 andra byggen. Tävlingen avgjordes under Construction Summit i Stockholm och Anders Hall, projektledare på lokalförvaltningen, var på plats som representant från Göteborgs Stad för att ta emot priset i kategorin Samhällsfastigheter.

- Det var en oväntad vinst med en överväldigande känsla av hur ett projekt kan visa vägen. Ett stort tack till alla som hjälpt oss på vägen: Från modiga politiker, kollegor i Göteborgs Stad, projektörer och speciellt till förskolans verksamhet som inte bara har tålamod med våra små utan även oss stora.

Juryns motivering

”Detta imponerande träbyggnadsprojekt har inte bara haft nuet i fokus utan också banat nya vägar för framtidens byggande. Ni har jobbat på ett sätt som är helt unikt. Projektet är en stor inspiration för hela branschen, och förhoppningsvis även för alla barn som kommer att vistas här. Stort grattis Förskolan Hoppet, vinnare av Årets bygge 2022 i kategorin Samhällsfastigheter!”

Flerfaldigt prisad förskola

Hoppet vann årets hållbarhetspris i Swedish Design Awards by RUM tidigare i år. Förskolan har också tagit brons i WAN Awards: Future Projects samt tredjeplatsen i Rethinking the Future Awards 2021: Sustainable Project of the Year.

Läs mer om förskolan Backa kyrkogata, Hoppet.


${loading}