Till sidans huvudinnehåll
Två barn ses uppifrån när de sitter på marken och målar ljusblå färg på en plywoodskiva.
Barn som målar i Drakparken i Biskopsgården, ett av Prototyp Göteborgs stopp på sin turné. Fotograf: Catherine Paterson

Läs Prototyp Göteborgs sista nyhetsbrev före finalhelgen av jubileumsfirandet

Publicerad 17 augusti 2023

Prototyp Göteborg tipsar dig om vad du kan se, höra, göra och uppleva med dem fram till och under finalhelgen av Göteborgs 400-årsjubileum. Följ med på turné till stadsdelar utanför centrala stan, upplev en guldlejonvinnares konstverk, provsmaka mat, workshoppa, experimentera med mera.

Vi har firat Göteborg 400 år hela sommaren och nu har det blivit dags för Prototyp Göteborgs sista nyhetsbrev före finalhelgen av Göteborgs jubileumsfirande. I det kan du läsa om bland annat tips från vårt program under den stora finalhelgen, som att vi besöker Nordstan eller om Vindparken i Frihamnen som var en av vinnarna i vårt Open Call för snart ett år sedan.

Vi berättar också om den turné vi på Prototyp Göteborg kommer göra de två kommande helgerna före finalen. Häng med oss till Hammarkullen, Bergsjön, Biskopsgården och Frölunda för att gå på kultur- och stadsvandringar, uppleva livemusik, besöka utställningar, workshoppa, provsmaka mat och mycket mer.

Dessutom kan du läsa om ett stort bonusbesök i Bergsjön från guldlejonvinnaren Sandi Hilal (DAAR)! Hon ställer ut sitt performativa konstverk The Living Room Bergsjön (Al-Madhafah) på Kulturhuset, 17 – 20 augusti.

Läs mer om detta och mer i Prototyp Göteborgs senaste nyhetsbrev.

Vad är Prototyp Göteborg?

Prototyp Göteborg – staden som utställning är en del av Göteborgs 400-årsjubileum och drivs av stadsmiljöförvaltningen, Göteborg & Co och stadsbyggnadsförvaltningen i bred samverkan med Göteborgs Stads övriga förvaltningen och bolag, stadsutvecklingsbranschen, akademin, ideella föreningar och allmänheten.

Prototyp Göteborg pågår till den 3 september. Prototyp Göteborg lyfter fram flera pågående projekt i olika skalor, med blicken riktad mot lösningar och utmaningar i omställningen; stadens jubileumssatsningar, storskaliga byggnationer, konstverk, studentarbeten, forskningsprojekt och initiativ från allmänheten. I utställningen läggs särskilt fokus på prototypens, det platsspecifika och samskapandets och det humanistiska perspektivets roll i den pågående transformationen.

${loading}