Till sidans huvudinnehåll

Internordiskt elevutbyte 2023

Publicerad 13 februari 2023

Ansökan är öppen för elever som vill åka på utbyte tillsammans med elever som är lika gamla från Göteborgs vänorter i Norden. Utbytet sker till hösten. Elever kan ansöka fram till den 3 mars.

Elever i årskurs 8 kan ansöka om att åka med, eleverna åker på utbytet i september när de går i årskurs 9. Blir man antagen till utbytet kan eleven antingen delta som värd i Göteborg, eller så åker man till någon av de andra vänorterna: Bergen eller Åbo.

 — Resan ger intryck, erfarenheter och skapar minnen för livet för både elever och lärare, säger Christian Bejke, samordnare.  

Samarbetet med de andra nordiska länderna ger eleven möjlighet att träffa andra elever från Norden, träna på att kommunicera med hjälp av de skandinaviska språken samtidigt som de lär sig om våra grannländer. 

Film om utbytet
I filmen nedan får du veta mer om vad internordiskt elevutbyte är: 


Hur ansöker elever? 
Det är vårdnadshavare som ansöker tillsammans med elever i årskurs 8. På sidan om internordiskt elevutbyte på goteborg.se finns ett formulär till anmälan.

Hur många platser finns? 
Det finns 75 platser för elevutbytet och dessa ska fördelas över stadens skolor.  

Lärare kan resa med
Det finns möjlighet att resa som lärare. På sidan om internordiskt elevutbyte på goteborg.se hittar du som är lärare information om hur du anmäler dig. 

Upplevelser från utbytet 2022
Roliga dagar i Åbo för niondeklassarna från Göteborg » Vårt Göteborg (vartgoteborg.se)

Kontaktinformation

Vid frågor kontakta

internordiskt.elevutbyte@grundskola.goteborg.se.


${loading}