Till sidans huvudinnehåll

Räddningstjänsten uppmanar allmänheten att hålla sig inomhus

Senast uppdaterad: 23 februari 2024 klockan 11:38

Räddningstjänsten Storgöteborg uppmanar allmänheten i området att hålla sig inomhus på grund av den hårda blåsten. Takpannor, skyltar och andra lösa föremål kan flyga iväg och utgöra en fara.

krisinformation.se

Härlandatjärnskolan invigdes med sång och dans

Publicerad 26 april 2023

Skolan öppnade hösten 2022 men invigdes först nu. Efter ett program med sång och dans guidade elever i årskurs sju stolt runt besökarna i sin nybyggda skola.

Rektor och biträdande rektor berättar att det har varit en lång resa med bygget av skolan men att det blivit så som de tänkt sig. De är nöjda med hur skolans lokaler utformats och valen av färg. Lokalerna är byggda så att det går att anpassa undervisningen vilket är viktigt för elever med särskilda behov. Att skolan är helt skofri skapar också en lugnare miljö.

— Med en skofri skola blir miljön lite mjukare och vänligare, säger biträdande rektor Petra Runby.

Även eleverna i årskurs sju berättar att de gillar sin skola just på grund av den är skofri. – Det känns så rent och fräscht och även färgerna som skapar en lugn känsla.

I Härlandatjärnskolans lokaler finns också kulturskolan. Det är bland annat aktiviteter som teater, musik, bild som elever kan delta i efter skoldagen.

 — Jag tror att det är så, att många elever har lättare att delta i kulturskolan nu när den ligger i samma lokaler som skolan, säger Johan Rasmusson som är rektor på Härlandatjärnskolan.

Det märks att skolan ger utrymme för elevernas kreativitet och skaparglädje. En av eleverna i årskurs två läste upp sin dikt om skolan.

”Den här skolan lyser som solen. Den här skolan glänser som stjärnorna på himlen. Skolgården är alltid fylld med lekande, spralliga barn. Maten, den är ju lika god som en lyxrestaurangs mat. Skogen runt omkring är så underbar att det nästan inte går att beskriva hur fin den är. Skolan är alltid fylld med glädje och skratt.”


${loading}