Till sidans huvudinnehåll
Vardagsrum på ett korttidsboende med två blommiga fåtöljer, en hörnsoffa och tv-bänk.
Foto: Cordovan Communication

Vård- och omsorgsboenden i bild, text och film

Publicerad 23 februari 2023

I början av 2022 startade projektet att förbättra informationen om vård- och omsorgsboenden på goteborg.se. Idag, ungefär ett år senare har projektet gått i mål.

Under 2022 har ett stort projekt pågått för att ta fram texter, bilder och filmer till samtliga vård- och omsorgsboenden. Arbetet gjordes tillsammans med en extern byrå och materialet finns idag på vård- och omsorgsboendenas enhetssidor. 

Brett utbud med stora möjligheter

Äldre samt vård- och omsorgsförvaltningen har 45 kommunala vård- och omsorgsboenden runt om i Göteborg som alla är unika. I projektet tog den externa byrån tillsammans med förvaltningens kommunikationsenhet fram specifikt material till varje vård- och omsorgsboende. Samtidigt är informationen likvärdig och enhetlig.

Arbetet med likvärdighet är en viktig del i arbetet med den nya förvaltningen, det här är ett sätt för oss att visa upp våra boenden på ett proffsigt och enhetligt sätt. En självklarhet tänker jag och därför är jag så glad och stolt över att arbetet äntligen är i mål, berättar Tina Isaksson som är avdelningschef för vård- och omsorgsboende.

Att intervjua, fotografera och filma har tagit tid, men det har även planeringen inför. Marita Jernfors har varit samordnare från avdelningen för projektet och var med på nästan alla fotograferingar på boendena. Allt från att boka in intervjuer och fotograferingar, svara på frågor från både chefer och byrån till att bära, lyfta och flytta på möbler på plats.

— Det har handlat mycket om både logistiken och det praktiska. Att boka 45 intervjuer och 45 fotograferingar som ska passa allas tidsscheman har varit en utmaning. Receptet för att lyckas med det var struktur och tydlig kommunikation, berättar Marita.

Marita belyser även hur viktigt det varit att verksamheten varit engagerad.

— Både medarbetare och chefer har gjort ett fantastiskt jobb, och vi har så fina verksamheter. De är väldigt olika och det finns en bredd i vårt utbud. Samtidigt finns det möjligheter och skillnader i både fastigheterna och miljöerna.

En win-win-situation

Slutresultatet är att alla vård- och omsorgsboendenas enhetssidor är uppdaterade med texter, nya bilder och filmer och att avdelningen har en gemensam broschyr. Projektet har även hjälpt enhetschefer att få upp ögonen för verksamhetens miljö och vilka förutsättningar man har.

Projektet har gått i mål, men Tina Isaksson berättar att hon vill fortsätta arbeta med den externa kommunikationen för vård- och omsorgsboenden.

— Min vision är att arbeta vidare med att tillgängliggöra information om boenden för blivande hyresgäster. Du som flyttar till ett vård- och omsorgsboende ska kunna förvänta dig liknande information som andra personer får när de ska flytta, säger Tina.

Här hittar du alla vård- och omsorgsboendenas enhetssidor

Hitta vård- och omsorgsboende

${loading}