Till sidans huvudinnehåll

Det råder eldningsförbud

Senast uppdaterad: 1 juni 2023 klockan 15:16

Göteborgs Stad har infört eldningsförbud för all eldning och grillning i skog och markområden som ligger så nära skog att elden lätt kan spridas dit. Eldningsförbudet gäller från 1 juni klockan 15.00 och tills vidare.

Förbjudet att elda i skog och mark inom kommunen
Bild på kungen som står vid ett talarpodium, omgiven av barn klädda i vit skjorta och svarta byxor.
Hisingsbrons avslutande invigningsceremoni, där Hans Majestät Konungen framför ett tal framför Brunnsbo Musikklasser som var några av dem som under ledning av Triple & Touch skapade en fantastisk ceremoni! Foto: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna

Se invigningen i efterhand!

Publicerad 6 september 2021

Här kan du se Hisingsbrons avslutande invigningsceremoni från söndagen 5/9 i efterhand. Inspelningen är syntolkad och kommer även att textas.


2016 togs det första spadtaget till Hisingsbron. Den 9:e maj 2021 släpptes trafiken på för alla trafikslag utom spårvagn. För att även spårvagnarna skulle kunna trafikera bron behövde delar av den gamla Götaälvbron först rivas så att Hisingsbron kunde byggas helt färdig.

Den 16:e augusti 2021 rullade den första spårvagnen över Hisingsbron och den 5:e september invigdes Hisingsbron fullt ut i och med den avslutande invigningsceremonin. Hundratals personer har varit med i projektet och har under årens lopp bidragit till att göra verklighet av Hisingsbron.

Vi sände även live via Göteborgs Stads Facebook. Här kan du se sändningen.

För dig som vill veta mer

${loading}