Till sidans huvudinnehåll

Nobeldag och framtidsdrömmar på Ängåsskolan

Publicerad 10 december 2019

Nobeldagen firas idag med pompa och ståt i Stockholm – och på Ängåsskolan i Tynnered. – Våra elever ska känna att de också kan bli framgångsrika forskare och författare som får Nobelpris i framtiden, säger Ängåsskolans biträdande rektor Tomas Björklund Brax.

Under dagen har menyn i bamba ersatts av en Nobelmeny där eleverna har ätit vid findukade bord och fått dessert. Både medarbetarna och eleverna hade dessutom klätt upp sig i finkläder.

– Hela dagen har vi uppmärksammat Alfred Nobel på olika sätt. Vi har också pratat om Nobelprisen för att inspirera eleverna kring forskning, vetenskap, uppfinningar och litteratur, säger Tomas Björklund Brax.

Många idéer hos eleverna

Bland eleverna, som går i årskurs F-6, finns många idéer och tankar om vad de skulle vilja uppfinna. En elev i årskurs 1 vill uppfinna en maskin som bygger hus som alla kan få gratis. Elever i årskurs 3 vill upptäcka läkemedel mot cancer, för evigt liv eller för att kunna väcka de döda till liv.

– Då skulle vi nog få nobelpriset i medicin, säger de.

Fakta: Ängåsskolan

Ängåsskolan ligger uppe på Korsåsliden i Tynnered och har drygt 200 elever i årskurs F-6. Skolan har två förskoleklasser, sex klasser i årskurs 1-6 och en förberedelsegrupp för nyanlända elever. Skolan har stort fokus på rörelse, fysisk aktivitet i olika former och samarbete och försöker väva in rörelse och hälsa i alla ämnen.
Du kommer enklast till Ängåsskolan genom att promenera från Frölunda Torg.


${loading}