Till sidans huvudinnehåll

Det råder eldningsförbud

Senast uppdaterad: 9 juni 2023 klockan 11:50

Göteborgs Stad har infört eldningsförbud för all eldning och grillning i skog och markområden som ligger så nära skog att elden lätt kan spridas dit. Eldningsförbudet gäller från 1 juni klockan 15 och tills vidare.

Förbjudet att elda i skog och mark inom kommunen
Gatumöbel i trä placerad på Södra Larmgatan.

Ta plats på Södra Larmgatan i sommar

Publicerad 28 april 2023

Gatumöbeln på Södra Larmgatan mitt emot Pedagogen har testats ett tag nu. På det som annars var två parkeringsplatser för bilar längs trottoaren finns det sittplatser och elsparkcykelparkering. Solläget är perfekt för en snabb lunch eller ett kort möte.

Byggsatsen har tagits fram i ett innovationsprojekt som leds av Sveriges nationella centrum för arkitektur och design, ArkDes, och finansieras av statliga innovationsmyndigheten Vinnova, och ska hjälpa till att ge mer liv och rörelse på stadsgator i Göteborg.

Med hjälp av byggsatsen kan städer snabbt placera ut sittplatser, lekredskap utegym, växtbäddar, cykelställ eller annat utifrån invånarnas behov. Byggsatsen består av en utbyggbar grundplatta i trä och specialanpassade delar som placeras ovanpå. Tanken är att nyttja stadens yta på ett smart sätt och med hjälp av byggsatsen ge mer plats för människor och funktioner som behövs i stadsmiljön.

En av flera sommarplatser i Göteborg

Göteborg ska vara en livlig, grön och trygg stad. För att nå det målet förvandlas varje år ett antal platser runt om i staden till sommarplatser som blir små oaser värda att strosa till och där man kan sitta, vila och umgås. Vi kallar det för Ta plats. Upptäck fler sommarplatser.

${loading}