Till sidans huvudinnehåll

Caroline Hatcher på Ryaskolan får Pennsvärdet

Publicerad 30 september 2022

Caroline Hatcher är lärare på Ryaskolan i Biskopsgården. Hon vet hur man väcker sina elevers kreativitet och vilja att lära sig. Hon är en förebild för både lärare och elever. För Carolines engagemang och inspirerande arbete får hon årets ”Pennsvärdet” som delas ut av Berättarministeriet.

Det är inte ofta lärare uppmärksammas för sitt arbete, så en utmärkelse som Pennsvärdet betyder mycket. Det sätter fokus på vårt viktiga yrke och jag känner stor stolthet över att vara årets mottagare, säger Caroline Hatcher

Så här såg juryns motivering ut: Som lärare är Caroline Hatcher en sann förebild för både elever och kollegor. Genom sitt outtröttliga engagemang, ett systematiskt arbetssätt och stor uthållighet motiverar och inspirerar Caroline sina elever till att inte bara förstå litteraturen, utan också finna glädje och lust i den.”

Pennsvärdet delas varje år ut av stiftelsen Berättarministeriet. Priset går till en lärare som stärker sina elevers språkförmåga, kreativitet och kritiska tänkande. Pennsvärdet uppmärksammar det arbete som lärare i socioekonomiskt utsatta områden gör.

Caroline Hatcher får ett stipendium på 25 000 kronor som hon kommer att använda till att lära sig mer om ämnet svenska som andraspråk. Hon får också silverbroschen ”Pennsvärdet”, skapad av formgivaren Aviva Scheiman.

Här kan du läsa mer om Caroline Hatchers arbete och Pennsvärdet


${loading}