Till sidans huvudinnehåll
Illustration av strandhanddukar, böcker, glass och solglasögon i rosa, gult och rött
Mellan den 17 juni och den 22 juli har biblioteken sommarlån med utökad lånetid.

Låna dubbelt så länge i sommar!

Publicerad 10 juni 2024

I sommar har biblioteken som vanligt ”sommarlån” med utökad lånetid. Böcker som du lånar någon gång mellan den 17 juni och den 22 juli får du behålla i sex veckor. Lånar du om förlängs lånet med tre veckor och som vanligt kan du låna om tre gånger.

Biblioteken i Göteborg har sedan många år tillbaka konceptet ”sommarlån”. Det innebär att du får låna böckerna i sex veckor, i stället för de vanliga tre veckorna. Tanken är att underlätta för låntagarna under en period när många har semester eller sommarlov och är bortresta. I år är det sommarlån, med sex veckors lånetid, på alla lån som görs mellan den 17 juni och den 22 juli.

Böcker med sjudagarslån påverkas inte av sommarens förlängda lånetid. Ljudböcker och e-böcker har inte heller utökad lånetid, utan den ordinarie lånetiden på 21 dagar gäller.


Passa på att ladda upp med biblioteksböcker inför sommarlov och semestrar. Foto: Lo Birgersson

I bibliotekskatalogen Gotlib och i appen Biblioteket kan du söka efter böcker, filmer, e-böcker, ljudböcker och cd-skivor. Där kan du reservera det du vill låna, göra omlån och se din lånetid.

Vill du ha tips på sommarläsning? Spana in den här listan med nyinköpta böcker! Du hittar även boktips inom olika genrer och teman på Stadsbibliotekets blogg.
${loading}