Till sidans huvudinnehåll
I den runda saltvattenbassängen i Jubileumsparkens hamnbad finns tre avsatser på olika höjd att hoppa och dyka ifrån. Foto: Göteborgs Stad

Nu öppnar saltvattenbassängerna i hamnbadet för bad året om

Publicerad 17 augusti 2023

Till helgen går det bra att bada både sött och salt i hamnbadet i Jubileumsparken. Då öppnar de två saltvattenbassängerna som varit stängda för kompletterande arbeten.

Arbetet med att åtgärda inläckage av sötvatten i saltvattenbassängerna har pågått under sommaren och på lördag kan de två saltvattenbassängerna öppna för sensommarbad.

Förutom saltvattenbassängerna består hamnbadet av en sötvattenbassäng, som varit öppen för bad under hela sommaren.

– Många har efterfrågat att kunna dyka i hamnbadet. Det är möjligt i de båda saltvattenbassängerna men inte sötvattenbassängen, så det känns bra att vi nu kan erbjuda detta, säger Amelie Sandow.

I den runda bassängen, som är den djupaste, finns även avsatser på tre olika höjder att hoppa och dyka ifrån.

Aktiviteter i hela parken året om

Saltvattenbassängerna gör det också möjligt att bada året om. Fram till oktober är alla tre bassänger öppna för bad. Därefter stängs sötvattenbassängen för säsongen men saltvattenbassängerna är fortsatt öppna hela året.

– Förutom höst- och vinterbad blir det en rad andra aktiviteter i parken, framför allt under finalhelgen för jubileumsfirandet och under höstlovet då det bland annat blir Halloween-fest, berättar Ia Kjellsdotter, verksamhetsansvarig på föreningen Passalen som ansvarar för aktiviteterna i parken.

Ny bastu under nästa år

Med start i september kommer en ny bastu att börja byggas i Jubileumsparken. Den ska stå på samma plats och ha samma utseende som den nuvarande prototypen. Planen är att den ska så klar och öppna under början av nästa år.  

Information om hamnbadets öppettider och övriga aktiviteter i Jubileumsparken finns på goteborg.se/jubileumsparken.

Även i simbassängen i hamnbadet i Jubileumsparken är det saltvatten. Foto: Göteborgs Stad

${loading}