Till sidans huvudinnehåll
Flygbild över bygget av Selma stad

Välkommen till vårens frukostmöten om Selma stad

Publicerad 30 mars 2023

Välkommen till Selma Lagerlöfs Center på vårens frukostmöten där vi berättar vad som händer just nu i Selma stad och planerna framöver.

Boka in vårens frukostmöten i Selma stad! Lyssna på hur Poseidon och Polisen samverkar i viktiga frågor och hur Göteborgs Stad arbetar med och planerar allt grönt som växer fram längs Litteraturgatan. Hör Göteborg Konst berätta om de nyaste konstverken men också den som funnits sedan torget byggdes.

Flera av oss som är aktiva i området finns på plats för att diskutera och svara på frågor.

Vårens frukostmöten

16 februari
Vi inleder med frukost och lär oss mer om hur kvarter E har vuxit fram vid torget som nu är inflyttningsklart. Sedan gör vi en rundvandring i Familjebostäders kvarter E med hus i både trä och tegel och tittar in i någon av de nya lägenheterna.

30 mars
Poseidon och Polisen berättar om hur de samverkar för att skapa aktiviteter för de unga, hur trygghetsgrupperna arbetar, allt som händer i Hjalmarstugan, det nya invånarrådet och mycket mer.

20 april

Göteborgs Stad berättar om varför det är viktigt med grönstrukturen i stadsmiljöer och planeringen av det gröna som nu börjar växa fram längs den omvandlade Litteraturgatan. Träd, buskar och växter som behövs för att fylla viktiga funktioner samtidigt som det ger alla som passerar något vackert att vila ögonen på.

25 maj

I takt med att Selma stad växer fram med bostäder, verksamheter, park- och torgstråk tillkommer ny spännande konst bland husen. Göteborg Konst berättar om sitt arbete, de nyaste konstverken och även de som funnits sedan torget en gång byggdes. Efter introduktionen gör vi en rundvandring och kikar på konstverken.

Anmälan till frukostmöten klockan 8.30-9.30

E-post: info@selmastad.se
När: Ange vilket datum du vill delta.
Plats: Selma Lagerlöfs Center, Selma Lagerlöfs Torg 2
OBS! 30 mars är vi i Hjalmarstugan, Blendas gata 45-47 fylld av liv


${loading}