Till sidans huvudinnehåll

Vi bygger tillsammans!

Publicerad 9 september 2019

Eleverna på Gärdsmosseskolan i Bergsjön har byggt en scen på skolgården som de kan använda till olika aktiviteter och lekar. - Att skruva är roligt, säger eleverna.

Bygget av scenen är en del av träslöjden och elevens val på skolan. Eleverna har vid tre tillfällen under vårterminen snickrat på scenen tillsammans med slöjdläraren Olle Hjalmarsson. Den blev klar precis innan sommarlovet.

Eleverna som varit med och byggt scenen tycker att det känns kul att ha en ny plats att leka på:

-  Vi kommer att använda scenen till exempel när vi har tävlingen ”Småstjärnorna” under våren och vid skolavslutning och skolstarten varje år, säger eleverna.

- Vi är jättenöjda med scenen. Den kommer att användas som en lekmiljö året runt på skolgården, säger Olle.

Delaktighet skapar vi-anda och ansvar

Olle tycker att scenbygget gett eleverna mycket, de har lärt sig mer i slöjden och fått en större gemenskap. Bygget av scenen har varit viktigt på flera sätt:

- Att barnen fått vara med och bygga och se scenen växa fram gör att vi-känslan stärks. Eleverna känner även ett att annat ansvar för scenen när de själva varit med och byggt och det är en viktig del av lärandet, avslutar Olle. 

Om Gärdsmosseskolan

På Gärdsmosseskolan i Bergsjön går omkring 330 elever med olika bakgrund från förskoleklass till årskurs 6. Skolan har även två fritidshem. Skolan arbetar för att miljön ska präglas av respekt och ökad förståelse för elevens behov och kompetens. Stort fokus ligger på språk och läsförståelse eftersom det är en viktig grund för lärandet i alla ämnen.

Läs mer om Gärdsmosseskolan

${loading}