Till sidans huvudinnehåll

Räddningstjänsten uppmanar allmänheten att hålla sig inomhus

Senast uppdaterad: 23 februari 2024 klockan 11:38

Räddningstjänsten Storgöteborg uppmanar allmänheten i området att hålla sig inomhus på grund av den hårda blåsten. Takpannor, skyltar och andra lösa föremål kan flyga iväg och utgöra en fara.

krisinformation.se

Jag skapar ett lugnt klassrum

Publicerad 25 juli 2019

När du går till klassen på Hammarkullsskolan möter du ett lugnt klassrum. - Det spelar roll för hur mycket eleverna lär sig menar läraren Dhoha Chahrour

När eleverna kommer innanför dörrarna blir de tysta. De letar sig fram till sina platser och tar ner stolarna som står uppe på borden. Sedan går de och hämtar var sin bok. Någon tar fram en bok om ankor, en annan tar fram en bok med mycket bilder.

- Den där boken vill jag ha, säger Max.

- Vad roligt att du vill läsa en lite svårare bok i dag, säger Dhoha till Max.

Det är lugnt och stilla i klassrummet. Klockan är fem över åtta på morgonen när eleverna i klassen börjar komma in i klassrummet, några gånger själva, andra gånger med sina kompisar. De flesta är lite morgontrötta.

- Hej Karim. God morgon Jasmina, säger deras lärare Dhoha Chahrour med sin lugna röst.

Kvart över åtta börjar lektionen. När alla har kommit in sätter de sig på den gröna mattan vid tavlan längst fram. Dhoha går genom dagen tillsammans med eleverna. Hon använder bilder och frågor för att visa allt som ska ske.

- Vilken dag är det i dag? Är det någon som vet vilket datum det är?

Många vill svara. Händerna sträcker sig upp mot taket. Alla är tysta och väntar på att Dhoha ska säga just deras namn.

- Alla dagar startar på precis samma sätt. Jag skapar ett lugnt klassrum, för det gör att också elevernas dag fortsätter vara lugn. Jag är övertygad om att hur vi startar dagen spelar roll på riktigt för hur mycket de lär sig, säger Dhoha.

Svensklektionen börjar.

Det är fortfarande lugnt och stilla inne i klassrummet på Hammarkullsskolan.

Fakta: Hammarkullsskolan

Hammarkullsskolan ligger i Hammarkullen i stadsdelen Angered. Skolan har ungefär 200 elever i årskurs F-3. Läs mer om skolan

 

${loading}