Till sidans huvudinnehåll

Monzer El-Sabini vann pris för ”Årets insats” på Framtidsgalan

Publicerad 9 november 2021

Monzer El-Sabini, rektor på Bergsjöskolan vann pris för ”Årets insats” på framtidsgalan som hölls i Stockholm idag. — Strålande, jätteroligt och välförtjänt, säger Peter Johansson, utbildningschef i Nordost

I år var Monzer El-Sabini nominerad till årets insats på framtidsgalan i Stockholm. En gala vars syfte är att uppmärksamma de personer och organisationer som gör skillnad varje dag inom offentlig sektor. När vi frågade Monzer om hur det känns att vara nominerad svarade han:

— Det känns självklart väldigt bra. Jag ser det som en bekräftelse på att skolan kan göra skillnad för våra elever. 

Du är nominerad till ”Årets insats” – men detta är väl ett resultat av många års arbete?
— Det stämmer. Inte bara många år, utan också många olika samverkansgrupper som tillsammans åstadkommit förändringarna på Bergsjöskolan. Många år och många olika grupper och insatser. Tillsammans har vi skapat framgång, högre måluppfyllelse, trygghet och studiero.  

Lena Nyberg, vice utbildningschef blev mycket glad över att Monzer vann idag

— Jag är så glad över att just Monzer vann priset Årets insats 2021 på Framtidsgalan, en stor gala i Stockholm där personer som arbetar inom offentlig förvaltning uppmärksammas. Vi behöver lyfta positiva förebilder, våra vardagshjältar, inte minst för våra barn och ungdomar. Monzer gör ett fantastiskt arbete på Bergsjöskolan tillsammans med sina medarbetare, det är ett välförtjänt pris, säger Lena Nyberg.

 

Motiveringen till att Monzer vann Årets insats:

Årets insats går till en person som genom en särskild insats i sin organisation har bidragit till en positiv utveckling i samhället eller för en medmänniska. 

 

Fakta om framtidsgalan
I dag tisdag 9 november gick Framtidsgalan av stapeln i Stockholm. Galan arrangeras av Framtidsverket, ett bolag som arbetar med employee branding, hur arbetstagare uppfattar en arbetsplats. I detta fall inom offentlig sektor. Framtidsverket | Framtidsgalan

 

Fakta: MONZER EL-SABINI 

REKTOR BERGSJÖSKOLAN, GÖTEBORGS STAD 

Monzer är sedan 2014 rektor för Bergsjöskolan som är en kommunal grundskola inom Göteborgs Stad. Skolan som har ca 500 elever ligger i ett extra utsatt område och har en hög andel elever som kom från krigets Syrien. Sedan Monzer började arbeta som rektor på Bergsjöskolan har skolan lyfts upp ur ett kaos och utvecklats enormt. Från stora problem med våld och frånvaro, där ca 18 procent av eleverna klarade betygsnivåerna har nu skolan genomgått en transformation där 61,8 procent av eleverna idag klarar betygsnivåerna.

${loading}