Till sidans huvudinnehåll

Det råder eldningsförbud

Senast uppdaterad: 9 juni 2023 klockan 11:50

Göteborgs Stad har infört eldningsförbud för all eldning och grillning i skog och markområden som ligger så nära skog att elden lätt kan spridas dit. Eldningsförbudet gäller från 1 juni klockan 15 och tills vidare.

Förbjudet att elda i skog och mark inom kommunen
Visionsbild över Grönsakstorget med mycket öppen yta, sittplatser och växtlighet.
Visionsbild för Grönsakstorget.

Grönsakstorget ska bli sommartorg

Publicerad 28 april 2023

Grönsakstorget ska bli en naturlig mötesplats i stadskärnan där man kan sitta, vila och umgås.

Förra året fick dåvarande trafikkontoret i uppdrag från trafiknämnden att öka antalet sommargågator och skapa sommartorg, det vill säga förvandla ett antal platser i staden till ställen man kan sitta, vila och umgås på. Det har visat sig bidra till en mer attraktiv stad både för göteborgarna och för turister. I år får stadsmiljöförvaltningen uppdraget att inkludera även Grönsakstorget i de så kallade sommartorgen.

Målet är att Grönsakstorget ska ses om en naturlig mötesplats i stadskärnan. Därför vill vi skapa förutsättningar för möten, vila, rekreation och aktiviteter.

En av flera sommarplatser i Göteborg

Göteborg ska vara en livlig, grön och trygg stad. För att nå det målet förvandlas varje år ett antal platser runt om i staden till sommarplatser som blir små oaser värda att strosa till och där man kan sitta, vila och umgås. Vi kallar det för Ta plats. Upptäck fler sommarplatser.

${loading}