Till sidans huvudinnehåll
Två vuxna och ett barn sitter utomhus och spelar spel

Välkommen till en temakväll om att vara anhörig till någon med demens

Publicerad 6 mars 2024

Hur är det att leva livet tillsammans med en person med demenssjukdom? Kvällen ger praktiska råd om vilket stöd som går att få.

När? 22 maj, kl. 17–19
Var? Svenska Mässan, entré via hotell Gothia Towers, Mässans gata 24

Kvällens innehåll fokuserar på att stödja anhöriga till personer med demenssjukdom. Arrangemanget är kostnadsfritt och ingen föranmälan krävs, men platserna är begränsade.

När hjärnan blir sjuk går ingen oberörd

Moa Wibom, Silvialäkare och verksamhetschef för Kognitiv medicin i Ängelholm föreläser. Titeln på föreläsningen är "När hjärnan blir sjuk går ingen oberörd". Här delas kunskap och insikter om hur neurologiska sjukdomar påverkar både de drabbade och deras närstående.

Efter föreläsningen kommer det att finnas tid för mingel. Detta ger deltagarna möjlighet att diskutera och reflektera över det som har presenterats.

Intervju med en anhörig

Malin Berg delar sedan med sig av hennes familjs personliga erfarenheter av att hantera sjukdomsförloppet för en närstående med demens. Hon berättar om deras resa och hur de har arbetat för att skapa livskvalitet och trygghet för den drabbade och familjen som helhet.

Vilket stöd kan du som anhörig få?

Representanter från olika vård- och omsorgsgivare samt stödfunktioner kommer att finnas på plats för att informera om vilket stöd och hjälp anhöriga kan få under olika skeden av sjukdomsförloppet. 

Temakvällen är en möjlighet för anhöriga till personer med demens att få kunskap, stöd och möjlighet att dela erfarenheter med andra i liknande situationer.

Kom gärna i god tid för att säkra din plats och delta i denna informativa temakväll.
Kvällens arrangör är Berg Healthcare, Svenska Demensdagarna och Göteborgs Stad

${loading}