Till sidans huvudinnehåll

Det råder eldningsförbud

Senast uppdaterad: 1 juni 2023 klockan 15:16

Göteborgs Stad har infört eldningsförbud för all eldning och grillning i skog och markområden som ligger så nära skog att elden lätt kan spridas dit. Eldningsförbudet gäller från 1 juni klockan 15.00 och tills vidare.

Förbjudet att elda i skog och mark inom kommunen
Två personer ligger i solstolar och tittar ut över Göta älv.

Ta plats på Playa Skeppsbron i sommar

Publicerad 24 april 2023

Den konstgjorda sandstranden Playa Skeppsbron vid hållplats Stenpiren kommer tillbaka i år igen. Från och med maj inbjuder för sjunde sommaren i rad till sköna stunder i solen – mitt i centrala stan.

Ett säkert sommartecken i Göteborg är Playan vid Stenpiren. Här kan du sitta med byggena i ryggen och titta ut över vattnet och kranarna på andra sidan. Den konstgjorda stranden är ett sätt att utnyttja en annars oanvänd yta, omgärdad av byggbaracker och stora maskiner. 

Det går inte att bada men njut av din lunch i en solstol eller se solen gå ned över Hisingen med sand mellan tårna. Passa på mellan maj till september.

En av flera sommarplatser i Göteborg

Göteborg ska vara en livlig, grön och trygg stad. För att nå det målet förvandlas varje år ett antal platser runt om i staden till sommarplatser som blir små oaser värda att strosa till och där man kan sitta, vila och umgås. Vi kallar det för Ta plats. Upptäck fler sommarplatser.

Solstolar på playan, med parkering och byggen i bakgrunden.

${loading}