Till sidans huvudinnehåll

Underhållsarbete på goteborg.se påverkar vissa e-tjänster samt Mina sidor på lördag kl. 8-18

Senast uppdaterad: 18 april 2024 klockan 16:45

Nu på lördag 20 april från kl. 8 fram till ungefär kl. 18 fungerar inte alla e-tjänster på grund av underhållsarbete på goteborg.se. Du ser när du klickar in i e-tjänsten om den fungerar eller inte. E-tjänster som påverkas är till exempel återansök om försörjningsstöd och boendeparkering.

Följ stadsbyggnadsförvaltningens antikvarie Madelene Seberbrink när hon guidar Ulla Skoog genom den historiska stadskärnan.

Se del 3 av Göteborgs historiska stadskärna

Publicerad 25 oktober 2023

Har Göteborg haft fler roller än Ulla Skoog? Det är en av frågorna som kommer upp i veckans avsnitt i filmserien om Göteborgs historiska stadskärna.


Staden har spelat och spelar många roller under historiens gång. Men visste du att stadens administrativa centrum hela tiden legat på samma plats?

Och vet du vem som huserar i den ståtliga byggnaden där Lennart bodde på 1600-talet? Och var gick göteborgarna egentligen för att varuhusshoppa?

Sedan är det det där med det gula teglet. Vad är egentligen grejen med det?

Följ stadsbyggnadsförvaltningens antikvarie Madelene Seberbrink när hon guidar Ulla Skoog genom den historiska stadskärnan.

Se alla avsnitt av serien Göteborgs historiska stadskärna

Syntolkning:

Antikvarie Madelene Seberbrink guidar Ulla Skoog genom den historiska stadskärnan. De står på Gustav Adolfs torg och pratar om att staden har spelat och spelar många roller under historiens gång. Drönarbilder visar långsmala hus. De flyttar sig till residenset och historiska bilder visar byggnaden som uppfördes som privatpalats på 1600-talet. De går vidare till Vallgatan och visar de lägre husen som planerades som storköpmännens hus. Drönarbilder visar bakgårdarna. Framför domkyrkan visar Madelene Seberbrink det gula teglet som är Göteborgs signum.

${loading}