Vi älskar att dansa och vi dansar varje dag! 
Vi är en unik och framgångsrik utbildning som förser Sverige och världen med välutbildade, nyskapande och karismatiska dansare. 

Välkommen till Svenska Balettskolan i Göteborg, en förberedande yrkesdansarutbildning. Hos oss går elever i årskurs 4-9 som älskar att dansa! Antagningsproven sköts av Skolverket, med hjälp av en internationell jury. Vi dansar klassisk balett, modern nutida dans, dansgestaltning, scenisk folkdans, akrobatik, jazz och har också scenisk gestaltning (drama).

Här kan du läsa mer om hur det är att vara elev på skolan, om våra föreställningar och om hur också du kan få möjlighet att gå på Sveriges enda grundskola för blivande dansare.

Nyheter

Vill du gå i skolan med dans på schemat?

2016-01-18

Har du passion, ödmjukhet och tålamod? Älskar du att dansa? Drömmer du om en framtid som professionell dansare? Nu är det dags att söka till Svenska balettskolan.
Läs mer

 

Prova på och öppet hus

2015-11-22

Vill du veta mer om Svenska Balettskolan eller kanske testa dans?
Läs mer

 

Framtidens dansstjärnor!

2015-09-16

Missa inte det unika tillfället att se flera av Europas unga danstalanger uppträda tillsammans med klassisk balett och modern dans i Göteborg.
Läs mer

 

En hösttermin att fylla med dansglädje!

2015-08-25

Ett par veckor in på terminen och skolan sjuder av verksamhet både inom teori- och dansavdelningarna. Jag träffar Helen Sjöstedt, konstnärlig ledare som berättar lite om hösten.
Läs mer

 

Film

 

Facebook

I media

Translate

 

Svenska Balettskolan

Adress: Selma Lagerlöfs Torg 20, Box 4004, 422 04 Hisings Backa
Telefon: 031-366 87 50, Telefontider: mån-fre 8-16.30
Fax: 031-366 87 52
E-post: svenska.balettskolan@norrahisingen.goteborg.se