Ansök till komvux

På komvux får du möjlighet att slutföra dina grundskole- eller gymnasiestudier. Du kan få särskild behörighet för att kunna söka till universitet eller yrkeshögskola men också gå en yrkesutbildning.

Innan du ansöker till komvux måste du ha ett studerandekonto. Om du redan har ett studerandekonto loggar du in direkt via webbansökan.

Nu kan du söka till komvux under hela året. Här nedan kan du läsa om vilka ansökningsperioder som gäller för de olika lärformerna.

Fristående kurser och kurspaket hittar du i kurskatalogen. För att göra en ansökan behöver du ett studerandekonto.

Det finns regler för vem som har rätt till en kursplats om det finns fler sökande än antal platser på en kurs. Du som har kort utbildning har störst rätt till kursplats om du behöver kursen för fortsatta studier eller yrkesverksamhet, under förutsättning att du har förkunskaper för den kurs du vill studera.

Du kan inte ändra en ansökan som du redan skickat in. Om du vill ändra eller lägga till kurser behöver du göra en ny ansökan. Om du vill lägga till kurser men behålla de kurser du redan sökt kommer din andra ansökan att ses som ett tillägg till din första ansökan. Om du vill ersätta hela din ansökan med en ny behöver du lämna återbud på din första ansökan.

Om du blivit antagen till en skola är det där du erbjuds plats. Om det är viktigt för dig att gå på en annan skola är du välkommen att söka igen. Vi kan inte lova att du får plats.

Om du ångrar dig och inte vill gå en kurs som du har sökt ska du lämna återbud.

Vi satsar extra på matematik! Det innebär att du som tidigare har minst ett F/IG eller avbrott kan få extra stöd för att klara din kurs i matematik.