Hitta museer

I Göteborg finns det gott om museer för dig som vill se konst, utforska havets djup eller göra en resa i tiden. För 40 kronor kan du besöka Göteborgs fyra stora museer under ett helt år.

Fri entré till museerna för Göteborgs seniorer

Från och med 1 januari 2017 har alla seniorer (65 år i år eller äldre) och som är folkbokförda i Göteborg fri entré på stadens museer. Den fria entrén gäller till de utställningar som ingår i årskortet men det gäller inte till de utställningar eller programaktiviteter som har en extra avgift.

De museum som har fri entré för pensionärer är Göteborgs konstmuseum, Röhsska museet (tillfälligt stängt tom 1 juni 2018), Göteborgs Stadsmuseum, Sjöfartsmuseet Akvariet och Göteborgs Naturhistoriska museum.

Hämta ut ditt seniorkort på något av dessa fyra museum

Du hämtar ut ditt seniorkort i kassan på något av dessa fyra museum: Göteborgs stadsmuseum, Göteborgs Konstmuseum, Sjöfartsmuseet Akvariet och Göteborgs Naturhistoriska museum. Du behöver ha med dig giltig legitimation så att vi kan se att du är folkbokförd i Göteborg. Sedan får du ditt årskort märkt med ”senior” som du kan använda för obegränsat antal museibesök under hela året.

Hit kan du också gå

På stadens sida för turister, goteborg.com, finns information om fler museer i Göteborg - även de som inte ägs av kommunen, som till exempel Världskulturmuseet och Naturhistoriska.

Filtrera

Hittade 6 st
Visa som: