Träffpunkter, lokaler, fritidsgårdar

Fritidsgårdarna i staden är främst till för dig som är mellan 10-20 år.

Ungdomssatsningen vill ge dig som är 16-19 år möjlighet att göra meningsfulla saker på din fritid. Vi befinner oss i olika stadsdelar runt om i Göteborg. Här hittar du kontaktuppgifter till ungdomssatsningens olika lokaler.

Till stadens träffpunkter kan du komma och gå som du vill. Här kan du delta i aktiviteter, ta en fika och få sällskap av andra. Det finns många träffpunkter runt om i Göteborg – här kan du hitta en nära dig.

Kulturhus

I kulturhusen samlas olika slags aktiviteter och verksamheter. Det kan till exempel vara musik, skapande och motion. Det brukar också finnas rum för möten, konferenser och seminarium. Aktiviteter och kultur för barn prioriteras ofta.

Öppen förskola vänder sig till barn mellan noll och sex år. Det är gratis att besöka öppna förskolor och du behöver inte anmäla dig i förväg.

En funktionsnedsättning kan handla om svårigheter att gå, se, höra, prata eller förstå omgivningen. Beroende på dina behov finns det olika platser i staden där du kan träffa andra, uppleva arrangemang eller utöva aktiviteter på dina egna villkor. Dessa platser kallas träffpunkter och finns i de flesta stadsdelar.