Låna

Här hittar du information om hur  du lånar, använder ditt bibliotekskort, reserverar och vad som gäller om du lämnar tillbaka för sent.

E-musik är musik som du lyssnar på via dator eller smartphone. Det finns över 130 000 skivor inom många olika musikgenrer som t. ex klassisk musik, jazz, folkmusik och världsmusik att välja bland.

Du kan sköta många av dina biblioteksärenden själv via internet genom att logga in på ditt bibliotekskonto. Väl inloggad på kontot kan du bland annat låna om de böcker, filmer och skivor du har hemma.

Hittar du inte det du söker på biblioteket? Är det något du saknar hos oss? Här kan du lämna ett inköpsförslag. Du blir automatiskt placerad i kö om vi köper in det du föreslagit och du får besked när det kommit.

För dig som har svårt att läsa finns talböcker. Talböcker är inlästa böcker som du kan lyssna på. Det finns ett stort och brett urval av talböcker att välja bland.

Finns inte boken du söker på något av biblioteken i Göteborg? Då kan du få hjälp att fjärrlåna boken.

Har du svårt att komma till biblioteket på grund av funktionsvariation eller sjukdom? Då kan boken komma hem till dig i stället!

Att låna på biblioteket är gratis. Om du lämnar tillbaka för sent eller om något blir förstört eller försvinner måste du ersätta det.