Upptäck bibliotekens ungdomsavdelningar

På biblioteken finns speciella ungdomsavdelningar där du kan läsa läxor, hitta nya favoritböcker eller bara hänga.

Biblioteken för dig som är ung

På biblioteken finns mycket för dig som är ung. Välj det bibliotek som passar dig bäst.

 • Biskopsgårdens bibliotek

  Ungdomsavdelningen på Biskopsgårdens bibliotek

  Biskopsgårdens bibliotek finns en avdelning bara för ungdomar där du kan hitta mysiga kärlekshistorier, serier, lättläst, skräck som får dig att kolla under sängen, spännande action och mycket mer! Här finns också en klassikerhylla med allt från Jane Austen till Moa Martinsson samlat på ett ställe. Vill du bara ta det lugnt och hänga lite på bibblan finns bevisat sköna sittsäckar och en soffa med plats för många. Kolla också gärna in bloggen Library Ninjas som riktar sig till dig på Hisingen som är mellan 13 och 25 år och som vill ha koll på böcker, spel, tidningar, serier, filmer och saker som finns att göra i Göteborg.

  Biskopsgårdens bibliotek

 • Gamlestadens bibliotek

  Ungdomsavdelningen på Gamlestadens bibliotek

  Vi har en liten ungdomsavdelning med soffor, böcker och tidskrifter. Datorer finns att låna i biblioteket!

  Gamlestadens bibliotek

 • Kortedala bibliotek

  Ungdomsavdelningen på Kortedala bibliotek

  Kortedala bibliotek boktipsar på Kortedala och Gamlestadens biblioteksblogg.

  Kortedala bibliotek

 • Kärra bibliotek

  Ungdomsavdelningen på Kärra bibliotek

  Kärra bibliotek har vi en egen ungdomsavdelning med allt ifrån deckare till fantasy, science fiction och manga samt mycket mer. Vi har en skylthylla där det alltid finns boktips och information om saker som händer i staden. Vi tar tacksamt emot tips och råd på vad vi kan göra bättre. Gå gärna in på vår Facebooksida och få boktips samt tips på kommande aktiviteter och programpunkter på vårt bibliotek.

  Kärra bibliotek

 • Linnestadens bibliotek

  Ungdomsavdelningen på Linnéstadens bibliotek

  Linnestadens bibliotek har en ungdomsavdelning på våning 2. Här hittar du, förutom de bästa och senaste ungdomsromanerna, även faktaböcker, diktböcker, novellsamlingar, engelska böcker, lättlästa böcker, skräck, fantasy, urban fantasy - och självklart - en vampyrhylla! Vi har även tidskrifter, som t.ex. Level, Galago och Ponton, samt spel till olika spelkonsoler. Och inte minst, sköna fåtöljer att sjunka ner i. Välkommen!

  Linnéstadens bibliotek

 • Lundby bibliotek

  Ungdomsavdelningen på Lundby bibliotek

  Lundby bibliotek har du som är 13-25 år ett rum som är ditt eget, nämligen vårt Unga Vuxna-rum. Här hittar du manga, serier, romaner, faktaböcker och tidningar som är utvalda just för dig. Här finns även Fantasy-och Science Fiction-böcker. Ett rum både för soffhäng eller för att sitta och plugga i någon av de sköna fåtöljerna.

  Vill du anordna något eget arrangemang här, som en serieworkshop, diktuppläsning, open mic eller annat? I så fall får du hjälp av våra ungdomsbibliotekarier. Du når oss på mail eller telefon.
  Johanna: johanna.lagerberg@lundby.goteborg.se
  telefon: 0736-667109
  Liza: liza.palmgren@lundby.goteborg.se
  telefon: 0736-667109

  Du hittar vår Unga Vuxna-avdelning genom att följa de stora orange pilarna i biblioteket. Välkommen!

  Lundby bibliotek

 • Majornas bibliotek

  Ungdomsavdelningen på Majornas bibliotek

  Majornas bibliotek finns en ungdomsavdelning där du hittar böcker i alla tänkbara genrer. Det finns exempelvis fantasy, vampyrer och skräck, manga, engelska ungdomsböcker, seriealbum, lättläst och så klart massor av romaner. Även film, tv-spel, tidskrifter och ljudböcker finns för hemlån.

  Välkommen till oss och kom ihåg att vi gärna tar emot inköpsförslag om det är något du tycker vi ska ha.

  Majornas bibliotek

 • Stadsbiblioteket

  Dynamo på Stadsbiblioteket

  Dynamo är Stadsbibliotekets verksamhet för unga där vi erbjuder dig en möjlighet att möta och skapa egna kulturupplevelser. I Dynamo hjälper vi dig med dina informationsfrågor och inspirerar dig till att läsa och söka ny kunskap.

  Är du mellan 13-25 år och har en idé som du vill förverkliga så ger vi dig tips och råd och hjälper till med marknadsföringen. Vill du eller din klass hänga en utställning, visa en film, hålla ett möte, ordna en temakväll, arrangera en dansworkshop eller något helt annat? Kom till oss på bibliotekets parkplan eller kontakta oss på: dynamo@kultur.goteborg.se.

  I Dynamo spelar vi musik, du kan plugga och läsa, spela TV-spel och brädspel, surfa på vårt trådlösa nätverk, se utställningar, fika eller helt enkelt bara hänga med dina kompisar. Vi har skönlitteratur för unga, manga och andra serier, science fiction, fantasy, sport- och faktaböcker, tidskrifter, DVD-filmer, och TV-spel som du kan låna hem. Vi satsar även på litteratur om skrivande och böcker med hbtq-tema. Dina önskemål står i centrum när vi köper in medier.

  I rummet Dynamo Game kan du spela TV-spel. Vi strävar efter att vara aktuella och öka kunskapen om TV-spel. Du som har ett bibliotekskort och är 13 år och uppåt kan låna en kontroll och spela Playstation 4 eller Xbox One. Varannan vecka byter vi spel i konsolerna för att du ska få prova nya spel som du sedan kan låna hem.

  Är du högstadielärare kan du boka en klassvisning i Dynamo. Vi tar emot klasser tisdagar och torsdagar kl. 9. Berätta om elevernas ålder, antal samt behov och boka via dynamo@kultur.goteborg.se.

 • Tuve bibliotek

  Ungdomsavdelningen på Tuve bibliotek

  Tuve bibliotek har en ungdomsavdelning som är gjord för att du skall kunna hänga i soffan och läsa en bok eller tidskrift eller bara umgås med kompisar. Vi har fyllt ungdomsavdelningen med skönlitteratur, faktaböcker, tidskrifter, ljudböcker och serier.

  På ungdomsavdelningen har vi bland annat fakta-avdelningarna "Musik & Subkultur", "Fakta & Vetenskap", "Kroppen, Kärlek, Relationer & Sex". Några av de tidskrifter du kan läsa hos oss är Level, Julia och Goal.

  Vi sätter upp affischer för lokala, ideella ungdomsarrangemang. Arrangerar du något själv så är du välkommen att komma in och lämna en affisch!

  Ungdomsbibliotekarien bloggar på Library Ninjas.

  Tuve bibliotek

 • Västra Frölunda bibliotek

  Ungdomsavdelningen på Västra Frölunda bibliotek

  Pointrummet är ungdomsavdelningen på Västra Frölunda bibliotek för dig som är 12-25 år.

  Här hittar du böcker och tidningar men också utställningar och arrangemang.

  För dig som är 12-16 år finns Studio; Filmstudio med filmvisningar, Caféstudio med pyssel, fika och boktips och Konststudio där du kan ställa ut.

  För dig som är 16-25 år finns Point med debatter, workshops och kulturarrangemang. Point är ett samarbete mellan Västra Frölunda bibliotek, Frölunda Kulturhus och Ungdomens hus 1200 kvadrat, där du som är ung själv kan vara med och anordna arrangemang.

  Point finns på Facebook.

  Västra Frölunda bibliotek

 • Älvstrandens bibliotek

  Ungdomsavdelningen på Älvstrandens bibliotek

  Älvstrandens bibliotek kan du läsa och låna ett stort utbud av olika ungdomsböcker. Här hittar du också många ungdomstitlar på engelska.

  Älvstrandens bibliotek

På alla biblioteken i Göteborg finns det böcker, tv-spel, serier, filmer och annat för dig som är ung. Allt är gratis att låna hem. Om det är något du vill låna som vi inte har så lämna gärna ett inköpsförslag! På många bibliotek ordnas det programverksamhet speciellt för unga. Det kan vara tv-spelsturneringar, debatter, teater, skrivarkurser, bokcirklar, författarbesök, danstävlingar och mycket annat. De flesta arrangemangen har fri entré men några av dem kostar. Titta i vårt kalendarium så ser du vad som är aktuellt just nu.

På biblioteken finns datorer som du kan använda och flera av biblioteken har trådlöst nätverk som du kan ansluta till med hjälp av ditt bibliotekskort. Du kan komma till oss och få hjälp med dina läxor, få tips på nya bra böcker eller få hjälp att hitta information till ditt skolarbete. På många av biblioteken kan du vara med och ordna ett eget arrangemang - en diktuppläsning, skrivargrupp, mangaworkshop. Eller något helt annat. Biblioteket är ditt! Välkommen!