Foto: Apelöga

Konsumentrådgivning

Har du koll på dina rättigheter? Konsument Göteborg ger dig vägledning till oberoende och nyttig information. Vill du kontakta oss ger vi rådgivning till dig som bor i Göteborg, Ale, Mölndal, Partille och Öckerö kommun.

Det finns många regler som skyddar dig som konsument när du köper varor och tjänster. Här kan du bland annat läsa om vad du gör om en vara eller tjänst du köpt inte är som du förväntade dig eller har gått sönder. Du kan också läsa om vart du kan vända dig om du vill få ditt ärende prövat.

Vare sig du reser på egen hand eller med en researrangör gör du klokt i att ta reda på vilka villkor som gäller för din resa. Genom att ta del av råden på denna sida har du gjort mycket för att se till att din resa blir en så bra upplevelse som möjligt. Här finns också tips och råd från oss på Konsument Göteborg om vad du kan göra om resan inte blev som du tänkt dig.

När du ingår ett avtal om en telefon- och internettjänst förekommer det ofta muntliga löften om hur förträffligt tjänsten fungerar. Var noga med att kontrollera att dessa verkligen stämmer innan du skriver under. Det är inte säkert att du kan ångra dig. Läs Konsument Göteborgs information om telefon- och internettjänster nedan.

Ska du köpa hus eller bostadsrätt? Kanske har du problem med hantverkaren? Konsumentfrågor om ditt boende kan vara många och av olika karaktär. På internet finns många sidor som kan vara till din hjälp, och här ger vi på Konsument Göteborg dig vägledning till oberoende och nyttig information.

Alla kan hamna i ekonomiska svårigheter, eller vara i en situation då ekonomin behöver ses över. Göteborgs budget- och skuldrådgivning är till för dig som har frågor om din ekonomi.