Val och folkomröstningar i Göteborg

Den 9 september är det val i Sverige. Då röstar vi för att välja representanter till Sveriges riksdag samt till kommun- och landstingsfullmäktige runt om i landet. Från och med den 22 augusti kan du förtidsrösta om du inte har möjlighet att rösta i din vallokal på valdagen. På denna sida kan du läsa mer om valet och få svar på vanliga frågor. Mer information om valet och information om valet på lättläst svenska, på teckenspråk och översatt till andra språk finner du på Valmyndighetens hemsida, www.val.se.

Kommunfullmäktige i Göteborg beslutade att det inom Göteborgs kommun skulle hållas en rådgivande folkomröstning om trängselskatten i Göteborg. Folkomröstningen genomfördes i samband med valen till riksdag, kommun och landsting söndagen den 14 september 2014.

Den 9 september är det val i Sverige. För att demokratin ska fungera behöver alla göra sin röst hörd. Om du inte röstar ger du bort din möjlighet att påverka till andra. Var med och påverka – använd din röst!

Som invånare har du möjlighet att väcka förslag om folkomröstning i en fråga som du tycker är viktig. Det kallas för ett folkinitiativ och görs genom en namninsamling.