Kultur och fritid i Västra Hisingens stadsdelsförvaltning

Den kommunala fritidsverksamheten i Västra Hisingen har verksamhet främst för ungdomar. Det finns också många föreningar i stadsdelen, som engagerar både unga och äldre. Biblioteken erbjuder verksamhet för alla generationer.

Besök Västra Hisingens bibliotek

Biskopsgårdens bibliotek är idag mycket mer än ett ställe där du kan låna böcker. Det är också en mötesplats, där du till exempel kan delta i aktiviteter som bokprat eller språkkafé.

Biskopsgårdens bibliotek

I Torslanda finns det två bibliotek där du kan låna böcker, musik, filmer och mycket annat. Biblioteken ordnar ofta evenemang och aktiviteter för både vuxna och barn.

Torslanda bibliotek
Trulsegårdens bibliotek

Du är självklart också välkommen till övriga bibliotek runt om i Göteborg.

Information om biblioteken i Göteborgs Stad
Hitta bibliotek i Göteborg

Kultur för barn och ungdomar

Inom kulturskolan kan du som är mellan 6 och 19 år delta i många olika kulturaktiviteter. Undervisningen sker på fritiden och i grupp, antingen på någon av skolorna på Hisingen eller i kulturskolans egna lokaler på Blackevägen 1 i Lundby, i Backa kulturhus eller i Kulturhuset Vingen vid Amhults torg i Torslanda.

Hisingens kulturskola
Kulturskolan i Göteborgs Stad
Kultur i förskolan (KULF) och i skolan (KULIS)

Ungdomsverksamhet

För dig som är ung finns det fritidsgårdar i Västra Hisingen som har öppet på eftermiddagar och kvällar. Du som är mellan 16 och 25 år kan också delta i eller skapa egna fritidsaktiviteter inom Ungdomssatsningen Hisingen.

Torslanda fritidsgård
Vårvindens fritidsgård

Träffpunkter för ungdomar i Göteborgs Stad
Hitta fritidsgård i Göteborg Stad

Föreningsliv

Stadsdelen har ett rikt föreningsliv med många aktiva föreningar. Som medlem i en förening kan du utveckla och utöva ett intresse tillsammans med andra. Det kan till exempel handla om idrott, kultur, friluftsliv eller språk.

Vill du starta en intressegrupp eller en förening? Vi hjälper dig att komma igång. Information om riktlinjer för att få föreningsbidrag från stadsdelsförvaltningen och ansökningsblankett finns längst ned på den här sidan.

Föreningsstöd i Västra Hisingen
Föreningslivet i Göteborgs Stad
Föreningar i Västra Hisingen
Stöd till föreningar

För dig som är senior

Som senior i Västra Hisingen kan du ta del av mycket vardagskultur för äldre, bland annat på stadsdelens två träffpunkter för seniorer.

Träffpunkten Monsunen
Träffpunkten Solängen

Träffpunkter i Västra Hisingen
Hitta träffpunkt i Göteborg Stad

Organisation och ledning

Mer information om Västra Hisingens organisation och ledning